Начало / Свят / Книга описва срамните ситуации в Белия дом

Книга описва срамните ситуации в Белия дом

Стефани Гришам разкрива още проблеми покрай Тръмп

6154520d8346ba45ba75ee71_o_U_v2

I’ll Take Your Questions Now е детайлно описание на годините ѝ като прессекретарка. Заглавието вече е в предварителна продажба, като ще се появи в книжарниците буквално след дни – на 5 октомври 2021 г.

Многото пиперливи моменти в разказа на Гришам изостриха апетита за книгата ѝ. Един от епизодите, които описва, е например срещата на Доналд Тръмп с руския президент Путин в Осака. Според авторката американецът се наклонил към руския си колега и му прошепнал, че ще се държи твърдо с него пред камерите, а щом журналистите си отидат, ще си поговорят.

При това Стефани Гришам е от най-дълго издържалите служители на Тръмп. Въпреки длъжността си на главна говорителка, ще се запомни и с факта, че не даде нито една пресконференция, която да се излъчва по телевизията.

Сега на 352-те страници на I’ll Take Your Questions Now обяснява много от нещата, изглеждащи странни отстрани. Още повече, че Стефани Гришам чертае и един много по-доверен поглед към Мелания Тръмп, съпругата на бившия президент. Тя пък не пропусна да заклейми бившата си служителка с твърдението, че лъже и така изразява недоволството си.

Стефани Гришам прави опит да изчисти имиджа си след като не успя да се справи със задълженията с на прессекретарка”, казва бившата първа дама

03bookgrisham-videoSixteenByNineJumbo1600

Колегите на Гришам също подсказват, че пресаташето е гледало по-скоро през пръсти на работата си. Злопаметните пък напомнят, че именно Стефани Гришам е сред най-верните на Тръмп в първите му президентски години.

И така обаче I’ll Take Your Questions Now описва доста сериозно тенденцията администрацията на Тръмп да си служи изключително с лъжи. Скриването на истината е обичайният подход през годините, в които Тръпм е на власт. Една от причините за това според авторката е огромното его на бившия президент. Всички решения по отношение на пандемията например са взимани според Гришам изцяло с мисълта за предстоящите избори.

Пресговорителката разкрива и пикантни подробности, например как Тръмп разпитвал приятеля ѝ дали е добра в леглото. Не скрива подробности и за дъщерята на Тръпм, Иванка, която заедно със съпруга си работи също в администрацията. „Те двамата си мислеха, че са кралското семейство на САЩ”, описва ги Стефани Гришам.

Мелания също не остава по-назад. Веднага, след качване на борда на президентския самолет, тя се преобличала в халат и слагала пантофи. Тайните служби ѝ сложили прякор Рапунцел, защото не обичала да напуска Белия дом. Скандалът покрай аферата на съпруга ѝ с порнозвездата Сторми Даниелс пък я извадил от равновесие и тя упорито триела думата „съпруга” в постовете в социалните мрежи. За финал пък проспала нощта на изборите и не застанала редом със съпруга си.

Лира.бг по материали от „Вашингтон поуст

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uni

Списъкът на Шиндлер – още жертви и прекършени съдби

Книгата излиза преди 41 години и се превръща във феномен Бестселърът, който се превърна успешно …