Начало / "Четящият човек" / Четенето помага на интервю за работа

Четенето помага на интервю за работа

Любовта към книгите означава и по-добра кариера

deti-chit

Анализът идва от Социологическия факултет на Оксфордския университет – събрани са данни за повече от 17 хил. души, родени през 1970 г. Според резултатите 39% от момичетата, които обичали да четат на 16-годишна възраст, сега са на ръководни позиции или работят по специалността си. При 58% от момчетата пък може да се каже, че се радват на добра кариера.

Учените подчертават, че нито едно друго занимание – например спорт или кулинария, не оказва толкова пряко влияние върху по-нататъшния професионален живот на хората. Установяват и дейности, които ѝ пречат – посочват се например компютърните игри.

Според изследователите от Оксфорд причината за такива резултати е в силата на книгите, които придават фокус на ума и по-голямо умение за концентрация. Четящите се и изразяват по-добре, така че са едни гърди напред по време на интервю за работа. Сред самите работодатели съществува нагласа, че човек, който обича да чете, ще се справи после по-лесно с ангажиментите си.

241692664_1565196337153123_6459954756485797999_n

Книгите помагат за по-лесен прием в университета. По-бързо си намираме и работа. А вдъхновението от тях оказва влияние на практика върху целия ни живот

Лира.бг по материали от „Книжен континент”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paolo-chiabrando-TuNYNsK0OC0-unsplash

Книжарниците остават предпочитано място за книги

Основно търсим информация в интернет Две трети от четящите хора влизат в книжарница, когато искат …