Начало / България / Човек трябва да дава най-доброто от себе си

Човек трябва да дава най-доброто от себе си

230741_b„Всяко нещо, което умът ни може да си представи и да повярва в него, може и да го постигне.“
                                                     Наполеон Хил

Искате да бъдете успешни във всяко начинание, а ви се струва, че винаги другите знаят някоя тайна съставка, а вие не. Че късметът е на тяхна страна. Казвате си: „Само ако имаше наръчник с рецепти за успех, щях да се справям по-добре.“
Наполеон Хил е знаел тайните на успеха и е споделил тази мъдрост с милиони хора. Прочитайки следващите страници, ще откриете принципите, които трябва да следвате, за да бъдете сред наистина успелите хора. И да откриете начините за прилагането им, така че да постигнете своите цели.

Napoleon_Hill_seated_with_book_TGR„Винаги съм вярвал, че човек трябва да дава най-доброто от себе си, независимо от това колко получава срещу услугите си, независимо на колко хора служи или какви са те.“                                                                                

                                                   Наполеон Хил

ОТКЪС

ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ СТО ГОДИНИ една щастлива среща в Питсбърг напълно промени живота на млад мъж и донесе изцяло нова философия за личностния успех, която послужи като основа на движението за успех през последния век. Този млад мъж бе Наполеон Хил, млад репортер от Вирджиния. Тази среща, случила се през есента на 1908 г., била, както той я описва, “протегната ръка от съдбата”. Хил бил приет за интервю от Андрю Карнеги, стоманеният магнат, който по онова време бил най-богатият мъж в света. Хил го попитал: “Г-н Карнеги, на какво отдавате вашия феноменален успех?” Индустриалецът, който тогава бил на седемдесет и три години, започнал с остроумие и разказваческа дарба да описва историите за своите постижения. Хил едвам смогвал да води стенографските си бележки за казаното, докато Карнеги излагал собствените си и чужди теории за успеха. Индустриалецът отбелязал с тъга: “Жалко е, че всяко ново поколение трябва чрез проба и грешка да открива пътя към успеха, когато принципите са съвсем ясни.” На третия ден от интервюто Карнеги предложил на Хил да състави първата в света практическа философия на индивидуалния успех. “Ще те запозная с хора, които могат да ти помогнат да я съставиш. Ще приемеш ли тази възможност и ще я изведеш ли докрай, ако ти се удаде?” Хил промълвил с типичния си ентусиазъм: “Да, ще приема задачата и ще я довърша докрай!”
Карнеги извадил хронометър и казал на Хил, че му било отнело точно двадесет и девет секунди, за
да отговори. Магнатът допълнил: “Предложението щеше да бъде оттеглено след шейсет секунди. Опитът ми сочи, че от човек, който не може бързо да вземе решение, не може да се очаква, че ще доведе докрай
което и да е свое намерение. Открил съм също така, че повечето хора, които могат бързо да вземат решения, притежават способността да действат с решителност и при други обстоятелства.”
“Много добре”, казал Карнеги, “ти имаш едно от двете най-важни качества, от които ще се нуждае
човекът, който ще организира философията, която ти описах. Сега ще узная дали имаш и второто. Ако
ти дам тази възможност, склонен ли си да отделиш двайсет години от живота си, за да проучиш без
заплащане причините за успехите и провалите, изкарвайки сам хляба си по пътя.”
Хил бил смаян. Той смятал, че Карнеги ще отдели от огромното си богатство, за да го субсидира.
“Не е от нежелание да дам пари”, обяснил Карнеги, “просто искам да узная дали притежаваш тази
вродена способност да изминеш допълнителната миля, тоест да направиш нещо преди да се опиташ
да получиш заплащане за него.”
Наполеон Хил издържал и втория тест. Той написва американската философия за личностен успех.
В следващите двайсет години интервюирал хора като Томас Едисън, Хенри Форд, Александър Греъм
Бел, Кинг Жилет, Теодор Рузвелт, Джон Рокфелер и други. През 1928 г. Хил публикува “Законът на успеха”, в който събира тайните за постиженията на най-успелите хора по онова време, като за първи
път в световната история разкрива истинската философия, върху която се гради всеки личен успех.
От тези учения девет години по-късно ще се роди “Мисли и забогатявай”, която се счита от много
хора за най-великата книга за успеха на всички времена. Тя предлага съществени принципи за подобряването на здравето, състоянието и успеха на човека.
Въпреки че читателите днес ще забележат, че езикът на книгата отразява Америка от средата на XX в., принципите за успешен живот, залегнали в нея, остават с все същата сила и актуалност и днес, както и преди повече от осемдесет години.
Настоящата книга предлага седемнайсетте принципа на Наполеон Хил за личен успех в лесен за четене формат, за да може бързо да ги научите и да започнете да ги прилагате в живота си. Запомнете: ако можете да си представите нещо и да повярвате в него, ще можете и да го постигнете!

Прочетете още

Napoleon_Hill_holding_book_1937

Наполеон Хил: Богатството не се изразява само в материални стойности

Днес, 26 октомври, се навършват 132 години от рождението на американския писател, журналист и юрист …