Начало / Автори / Пет цитата от скритата книга на Наполеон Хил

Пет цитата от скритата книга на Наполеон Хил

„Да прецакаш дявола” до края на юни вместо 14,95 струва 8,97 лв. в „Хеликон“

104182259_10158599356948060_5744239068995024168_o

Ръкописът сякаш изчезва от света през 1938-а и остава в неизвестност цели 72 години. Семейството на автора го крие, като се страхува от обществения отзвук при евентуално публикуване на книгата. Наполеон Хил – журналист, юрист и писател, прави нещо простичко… Той разкрива същността на дявола, който се проявява всекидневно покрай нас. Тъй като в книгата рогатият се явява нещо като главен герой, съпругата на автора Ани Лу изразила остро несъгласие. Едва след смъртта ѝ ръкописът на „Да прецакаш дявола” попада в ръцете на президента на фондация „Наполеон Хил”.

Самата книга представлява диалог с дявола. Хил пише в „Мисли и забогатявай” – друго много известно негово произведение, че „невидимите съветници” правят ума му по-възприемчив за идеи, мисли и познание. Тук обаче в ролята на съветник е самият дявол. Но писанието му е и за самия живот, за трудностите в него, като със силата на диалога, авторът помага да започнем да управляваме страховете си.

Всичко това прави „Да прецакаш дявола” практична и полезна, от една страна, а заедно с това, даряваща ключа към свободата. Точно заради това подбрахме и няколко цитата от нея

795449b1546aacd6196e7a696b13dd96

  1. Хармонията – в смисъла, в който се използва тази дума, означава, че природата свързва всичко във Вселената с неговото подобие. Негативните обстоятелства се свързват едно с друго, без значение къде се намират. Позитивните влияния по силата на същия закон се свързват и те едно с друго.

  2. Животът не предлага на никого имунитет срещу нещастие, но дава на всички силата на позитивното мислене, което е достатъчно, за да се подчинят всички обстоятелства, причиняващи нещастието, и да се обърнат в позитиви.

  3. Вярата е състояние на духа, при което човек осъзнава, разпознава и използва силата на позитивната мисъл като посредник, за да черпи блага от универсалната банка на Безкрайния интелект.“

  4. Животът е жесток властелин – или вие управлявате него, или той ще управлява вас. Няма средно положение, няма точка на компромис. Никога не приемайте в живота нещо, което не желаете. Ако онова, което не желаете, ви е било натрапено насила, можете да откажете в ума си да го приемете. Тогава умът ви ще намери начин да ви даде друго – онова, което наистина желаете.

  5. Цялата система на публичното образование е толкова бюрократизирана, че учи децата на почти всичко освен на това да използват собствените си умове и да разсъждават самостоятелно.
Цитатите подбра Краси Проданов
Текстът от книгата е в превод на Силвия Пешева

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …