Начало / Любопитно / Герои от книги оживяват на пясъчния фестивал в Бургас

Герои от книги оживяват на пясъчния фестивал в Бургас

Децата сами избраха какви да са скулптурите на брега

DSC_6217-0

Допитването включваше малчугани между 7 и 12 години, които оформиха физиономията на поредното издание на обичания фестивал. Интересно е и това, че само български артисти ще създават пясъчни фигури. Общо авторите ще са 13, като сред героите, които ще израснат от пясък, са например Пипи Дългото чорапче, Хари Потър, Малката русалка, Красавицата заедно със Звяра, а също и Алиса.

Разбира се, екранизациите също допринасят литературните герои да се радват на любовта на децата. Точно филмови герои ще дооформят новото издание – сред тях Смелата Ваяна, Спондж Боб, Гъмбол и др.

Фестивалът се провежда от 2008-а, като традиционното му място е Парк „Езеро” в Бургас. Всяка година има различен акцент – например приказни герои, цирково и киноизкуство, митове и чудовищаДецата пожелаха” ще е всъщност 14-ото издание на проявата. Скулптурите ще бъдат изградени на площ от пет декара, като за изработката им се използва специален пясък, който е устойчив на дъжд.

Изработката на фигурите тече в момента, като откриването е планирано за първата седмица на юли. А любимите на децата приказни и киногерои ще ви очакват цяло лято

Лира.бг по материали от Фестивал на пясъчните скулптури

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230804-WA0000

Не на скуката – игри с активни карти

Ето забавление за всяко време, място и случай Насаме и в компания, кажи „НЕ на скуката“ …