Начало / Любопитно / Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември

Books-Paul-McCartney

Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който многократно дотук отхвърляше идеята да опише своите спомени. Най-честото извинение от негова страна при това бе, че „не е дошъл подходящият момент”. Сега обаче Маккартни все пак е готов с историята на живота си, която ще излезе в цели два тома. На фокус, естествено, е музиката, като самият той отбелязва: „Единственото, което притежавам, са песните, стотици от тях напомнят за събития от миналото и се разпростират върху целия ми живот.

Затова и The Lyrics: 1956 to the Present е нещо като пътеводител из творчеството на популярния музикант. По 960-те страници са представени повече от 150 композиции на Маккартни – по азбучен ред. В книгата се песните, съчинявани от него още като дете, майсторските изпълнения с „Бийтълс”, също и соловото му творчество.

Самата книга е представяна като „автопортрет в 154 песни”. Много от материалите в нея идват от личната съкровищница на музиканта – неговия архив. Включени са ръкописи, писма, снимки, които преди са оставали скрити от широката общественост

81gXN4x0cuL

Ролята на редактор успешно е поета от Пол Малдун, който има награда „Пулицър” и още много отличия за творбите си. Негов е и предговорът в The Lyrics: 1956 to the Present.Погледът към творческия процес на Пол Маккартни потвърждава представа, над която досега само сме гадаели. Той е преди всичко човек на литературата, който черпи от всичко, създадено на английски, като разширява границите му.”

Пол Маккартни вече се пробва като детски писател – преди няколко години излезе неговата „Хей, дядо Готин”, в която включи истории, разказвани от името на възрастен човек с четирима внуци, макар че в реалния живот има осем.

Лира.бг по материали от „Ролинг Стоун”

Прочетете още

unnamed

Петър Стоянович: „Галеници сме на битие, което все по-малко оплождаме с духовност“

Безмилостната ирония е противоотрова срещу героизацията, казва още той Спомените на проф. Петър Стоянович са …