Начало / Любопитно / Летящите метли от „Хари Потър” станаха реалност

Летящите метли от „Хари Потър” станаха реалност

Бразилски дизайнер изобрети модела

ZcFk

Става дума всъщност за електрически едноколки, които се сдобиват с такъв вид, че заприличват на метлите за куидич от популярните романи на Дж. К. Роулинг. 28-годишният Алесандро Русо има вече и запазена марка за новото изделие – The Real Flying Broom. Засега ги изработва по поръчка, но вярва, че скоро летящите метли ще стигнат и до Европа. „Засега не знам кога, но ще издам, че преговаряме с предприемач от Германия”, споделя Русо.

Металната конструкция, към която има прикрепена метла, ще се продава в Бразилия за 1200 бразилски реала (ок. 370 лв.). Към нея обаче трябва да се добави и цената на едноколката, която е над 1000 наши лева.

Интересът е голям, но засега не можем да си позволим дистрибуция навсякъде по света”, коментира изобретателят. Самата едноколка се движи в посоката, в която се наклони водачът ѝ. Развива между 25 и 35 км/ч.

Правим го, за да могат читателите на книгите и зрителите на филмите – споделя бразилецът, – да изживеят на собствен гръб онова, за което преди само са мечтали.

fb_5f9fcadc25bc5

Куидич е измислена игра, която се играе от магьосници върху летящи метли. Има различни модели – например „Чистометка”, „Бърза клечка”, „Нимбус” и др. На лондонския площад „Лестър скуеър” дори е разположена скулптура на Хари Потър, яхнал метла. Наскоро пък Дж. К. Роулинг издаде и първата си книга за деца, в която Хари Потър отсъства – „Икабог”. „Икабог” стана и една от книгите, препоръчани от „Хеликон” през декември.

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

90202302

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (25 декември – 31 декември)

Празниците замразиха новите попълнения в американската класация, което стимулира читателите да отворят натрупаните подарени книги и …