Начало / Любопитно / Летящите метли от „Хари Потър” станаха реалност

Летящите метли от „Хари Потър” станаха реалност

Бразилски дизайнер изобрети модела

ZcFk

Става дума всъщност за електрически едноколки, които се сдобиват с такъв вид, че заприличват на метлите за куидич от популярните романи на Дж. К. Роулинг. 28-годишният Алесандро Русо има вече и запазена марка за новото изделие – The Real Flying Broom. Засега ги изработва по поръчка, но вярва, че скоро летящите метли ще стигнат и до Европа. „Засега не знам кога, но ще издам, че преговаряме с предприемач от Германия”, споделя Русо.

Металната конструкция, към която има прикрепена метла, ще се продава в Бразилия за 1200 бразилски реала (ок. 370 лв.). Към нея обаче трябва да се добави и цената на едноколката, която е над 1000 наши лева.

Интересът е голям, но засега не можем да си позволим дистрибуция навсякъде по света”, коментира изобретателят. Самата едноколка се движи в посоката, в която се наклони водачът ѝ. Развива между 25 и 35 км/ч.

Правим го, за да могат читателите на книгите и зрителите на филмите – споделя бразилецът, – да изживеят на собствен гръб онова, за което преди само са мечтали.

fb_5f9fcadc25bc5

Куидич е измислена игра, която се играе от магьосници върху летящи метли. Има различни модели – например „Чистометка”, „Бърза клечка”, „Нимбус” и др. На лондонския площад „Лестър скуеър” дори е разположена скулптура на Хари Потър, яхнал метла. Наскоро пък Дж. К. Роулинг издаде и първата си книга за деца, в която Хари Потър отсъства – „Икабог”. „Икабог” стана и една от книгите, препоръчани от „Хеликон” през декември.

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

maxresdefault (2)

Излиза филм за момчето, останало инвалид заради Хари Потър

Животът му се променя след участие в екранизацията Дейвид Холмс е част от световноизвестната поредицата, …