Начало / Ревюта / От купчинката с непрочетени: Дейвид Балдачи предлага приключение с Еймъс Декър

От купчинката с непрочетени: Дейвид Балдачи предлага приключение с Еймъс Декър

„Жертвите” е зловещ пъзел от ужасяващи убийства

avid

Дейвид Балдачи умее да осигурява блажени дни (и нощи) за почитателите си, затова е повече от приятно, ако се окаже, че нещо от него е останало непрочетено…

Ето, „Жертвите” предлага история с Еймъс Декърза мнозина именно той е най-успешният персонаж, създаван от Балдачи.

Феноменална памет, безпогрешна логика – това са само част от качествата на Декър, който се озовава в Пенсилвания. Планираното приятно пътешествие обаче свършва с първия труп, на който се натъква бившият полицай. Пък и веднага след това се появява още един.

Разбира се, Декър се захваща с тази тъмна история, още повече че местните полицаи са безпомощни. Странното във всичко това е, че всички пътища пред убиеца водят към самия Декър – към него и партньорката му Алекс.

59-годишният американец се радва на преводи на 45 езика, като досега книгите му са продадени в над 110 млн. тираж

David_Baldacci_GBPhotos_01a

„Жертвите” е четвъртата история, посветена на Еймъс Декър, като междувременно излязоха, още две – една от тях, „Изкупление“, вече е преведена и на български. Между другото, самият писател стои зад много мащабни инициативи, посветени на четенето и грамотността. Едно време се славеше като голям красавец Балдачи, а сега май е по-известен като добър човек. И изключителен писател, разбира се. Ако искате да попаднете по страниците на един напрегнат трилър, при това майсторски написан, вземете „Жертвите”. Книгата си заслужава.

Текст Краси Проданов

Прочетете още

Toto3

Незадължително четене: Тото е пръв приятел за ваканцията

Децата заслужават своите хубави мигове през лятото Немирният и палав герой е пример за непослушание… …