Начало / Ревюта / От купчинката с непрочетени: Дейвид Балдачи предлага приключение с Еймъс Декър

От купчинката с непрочетени: Дейвид Балдачи предлага приключение с Еймъс Декър

„Жертвите” е зловещ пъзел от ужасяващи убийства

avid

Дейвид Балдачи умее да осигурява блажени дни (и нощи) за почитателите си, затова е повече от приятно, ако се окаже, че нещо от него е останало непрочетено…

Ето, „Жертвите” предлага история с Еймъс Декърза мнозина именно той е най-успешният персонаж, създаван от Балдачи.

Феноменална памет, безпогрешна логика – това са само част от качествата на Декър, който се озовава в Пенсилвания. Планираното приятно пътешествие обаче свършва с първия труп, на който се натъква бившият полицай. Пък и веднага след това се появява още един.

Разбира се, Декър се захваща с тази тъмна история, още повече че местните полицаи са безпомощни. Странното във всичко това е, че всички пътища пред убиеца водят към самия Декър – към него и партньорката му Алекс.

59-годишният американец се радва на преводи на 45 езика, като досега книгите му са продадени в над 110 млн. тираж

David_Baldacci_GBPhotos_01a

„Жертвите” е четвъртата история, посветена на Еймъс Декър, като междувременно излязоха, още две – една от тях, „Изкупление“, вече е преведена и на български. Между другото, самият писател стои зад много мащабни инициативи, посветени на четенето и грамотността. Едно време се славеше като голям красавец Балдачи, а сега май е по-известен като добър човек. И изключителен писател, разбира се. Ако искате да попаднете по страниците на един напрегнат трилър, при това майсторски написан, вземете „Жертвите”. Книгата си заслужава.

Текст Краси Проданов

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …