Начало / Ревюта / Перфектна почивка? Почти…

Перфектна почивка? Почти…

Луси Даймънд ни разказва за една… „Почти перфектна почивка“

IMG_0275

Новото заглавие на Луси Даймънд ме кара да се замисля съществува ли такова нещо като перфектна почивка и на колко нива всъщност е възможно да се прецака всичко. Ами… на много, както разбираме от „Почти перфектна почивка“.

Авторката на „Една нощ в Италия“, в която установяваме дали наистина италианският е езикът на любовта, се завръща сега с лятна история, подходяща за всички, които мечтаят да избягат от реалността. Освобождаване от стреса, бърнаут, напрежението и досадните развития от баналното ежедневие – ето какво ни обещава книгата.

Докато седите край басейна и ви полъхва приятен летен вятър, а пред вас се извисяват екзотични палми, едно четиво разказва необикновените истории на съвсем обикновени хора. Да, това е „Почти перфектната почивка“. Представихте ли си го?

Още от първите редове на книгата се увличаме по летния сюжет, който ни се разкрива постепенно с аромат на море, пясък и коктейли. В последвалите страници една по една ще бъдат разнищени историите на Ема, Маги и Оливия – три жени, които все още се опитват да осъзнаят напълно какво точно се е случило по време на ваканцията.

lucy-diamond-holiday-reads-header

Ема и Джак – двама влюбени, които изживяват бурната си любов, все още твърде млада, но силна. Какво би могло да разтресе толкова силна страст освен… техните деца от предишни връзки. Няколко месеца по-рано Ема, окаяна и самотна на Коледа, все още не подозира, че животът ѝ ще се промени изцяло към добро, срещайки Джак. Ето как започва четивото ни. Всичко, за което тя мечтае, е малкото бягство за две седмици с децата ѝ, което не са правили досега.

Втората жена е Маги. Съпругът ѝ копнее да възвърне доверието ѝ, но тя е майка на дъщеря, а това означава, че всичко, което пък тя желае, е да възстанови разбитите си отношения с нея. Това е и целта на нейното заминаване, но изневиделица на хоризонта се появява той и дъхът ѝ секва. Дали ваканцията на Маги и дъщеря ѝ ще се окаже лечебна за връзката им?

Третата история, която Луси Даймънд ни предлага, е тази на Оливия – най-мистериозната от трите. Още в пролога в романа тя ни загатва, че крие много голяма тайна, която иска да признае на останалите. Подобно на тях, също се опитва да избяга от напрежението в дома си и единственото спасение е намирането на малко емоции и приключения на екзотично място с много, много вино и коктейли. Тайната на Оливия е тъжна и страшна, но авторката намира начин да я представи в позитивна светлина, тъй като не всичко в живота е черно или бяло.

„Почти перфектна почивка“ е история за едно лято, което разбулва тайни, за възстановяването на важни връзки, за прошката, за намирането на щастие дори когато изглежда, че то се е скрило някъде дълбоко сред руините от скандали и разочарования

Ревю на Тори Алберт
Авторът е книжар в софийската Хеликон Съборна

Прочетете още

46055_b

Излекувай тялото си с мисъл и книга

Благотворни страници пише Луиз Хей Лекторка и писателка, Хелън Вера Лъни, както звучи истинското ѝ …