Начало / Свят / Опра Уинфри предизвика фурор на фестивала в Джайпур

Опра Уинфри предизвика фурор на фестивала в Джайпур

Опра Уинфри е предизвикала истински фурор на големия литературен фестивал в Джайпур, Индия, информира „Индипендънт”. Със своите коментари най-известната водеща предизвикала бурни аплодисменти от многобройната аудитория. Американката се появила в традиционни индийски одежди.

Уинфри определя посещението си в Индия като „едно от най-великите преживявания”. Тя споделя, че е впечатлена от лудницата по улиците и факта, че индийските шофьори изобщо не зачитат червената светлина. Водещата се изказва и по социални въпроси – като отношението към вдовиците, които се отделят от обществото: „Това, че съпрузите ви са починали, не ви прави граждани втора ръка”. Опра „взривила” обстановката като възкликнала: „Моят живот е Тадж Махал”.

Посещението на Опра разсея неприятния привкус от събитията около несъстоялата се визита на Салман Рушди –  може би най-известния писател с индийски произход,  коментира „Индипендънт”. Първо ислямски духовници изразиха бурен протест срещу евентуално пристигане на автора в страната, а той отказа да присъства заради заплахи с убийство. Скоро писателя обяви, че е научил, че заплахите са фалшиви и каза, че е разочарован от полицейските служби в Индия.

Фото: jaipurliteraturefestival.org

Свързани заглавия
Салман Рушди няма да присъства на фестивала в Джайпур заради заплахи
Ислямски духовници: Салман Рушди в Индия! Това е като сол в раните ни
Нюхът на Опра Уинфри за книгите
Опра Уинфри обмисля да направи ново шоу само за книги

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …