Начало / Свят / Президентката на Словакия призова сънародниците си да купуват книги

Президентката на Словакия призова сънародниците си да купуват книги

Самата тя даде личен пример

97333020_1418161825058464_163925381131272192_o

Зузана Чапутова се отби след работа до книжарница, която е близко до Президентството в Братислава. Неформалното ѝ посещение завари между регалите и други посетители и дори… куче. С ръкавици и маска – точно според нарежданията на властите, Чапутова разгледа новите книги и избра две, като се поинтересува и от състоянието на книжарницата по време на пандемията. „Да издаваш и да продаваш книги – каза самата тя, – е повече мисия, отколкото бизнес дори в добри времена. Книготърговците и издателите преживяват сега особено трудни моменти.

По-късно Чапутова се обърна чрез профила си във фейсбук към всички словаци. „Искам да ви призова в най-близките дни да идете и да си купите книга от своето любимо издателство в някоя книжарница, където умеят винаги добре да ви посъветват и помогнат с избора. Днес те се нуждаят от вашата помощ!

Посещението на обичания политик беше добре дошло и за самата книжарница. АртФорум” е независимо издателство и книжарска верига със седем обекта в цяла Словакия. Приходите от продажбите служат за организиране на четения, дебати, концерти и изложби.

Лира.бг по материали от фейсбук профила на Зузана Чапутова

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 април – 28 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Паяка от Ларш Кеплер 3. Времеубежище (трето …