Начало / Любопитно / Анди Съркис прочете „Хобит” на глас

Анди Съркис прочете „Хобит” на глас

Актьорът дава своя принос в кризата

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200508161006-02-andy-serkis

56-годишният сега Съркис подари гласа, жестовете и мимиките си на един от най-известните герои на ТолкинАм-гъл. Именно лондончанинът озвучи персонажа във „Властелинът на пръстените” и „Хобит”, при това по любопитния метод на улавяне на движението.

За да даде своя принос в битката с COVID-19, актьорът изчете популярната история за Билбо Бегинс. В резултат събра 283 хил. британски лири (над 63 200 лв.), които ще дари на благотворителни организации, за да има как да функционират в настоящите условия.

Актьорът привлече внушителните 650 хил. зрители в цял свят с помощта на YouTube и платформата Go Fund Me. Интересното е, че Съркис буквално изигра отделните персонажи в книгата, променяйки гласа си, като с най-голямо нетърпение зрителите очакваха репликите на „неговия” Ам-гъл.

Първоначалната цел на акцията била събирането на 100 хил. лири. При достигането им актьорът обясни на всички, че вече дори няма нужда да чете, стана и се престори, че си тръгва. Общо изчитането на книгата му отне 11 часа – с една двуминутна пауза в чест на Деня на Европа, когато се осъществи самата инициатива. Другите прекъсвания бяха заради неотложни посещения на… тоалетната.

Преживяваме тежки времена – споделя Съркис, – но въпреки това ви каня и на едно от най-фантастичните приключения, създавани някога.” Актьорът спечели в началото на тази 2020-а наградата БАФТА за изключителен британски принос към киното.

Лира.бг по материали от БиБиСи

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5e98782d15ea4b4ae721f763

Риана написа готварска книга заради пандемията

Певицата събра любимите си рецепти Самоизолацията се отрази творчески на 32-годишната звезда. Родена в Сейнт …