Начало / Любопитно / Анди Съркис прочете „Хобит” на глас

Анди Съркис прочете „Хобит” на глас

Актьорът дава своя принос в кризата

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200508161006-02-andy-serkis

56-годишният сега Съркис подари гласа, жестовете и мимиките си на един от най-известните герои на ТолкинАм-гъл. Именно лондончанинът озвучи персонажа във „Властелинът на пръстените” и „Хобит”, при това по любопитния метод на улавяне на движението.

За да даде своя принос в битката с COVID-19, актьорът изчете популярната история за Билбо Бегинс. В резултат събра 283 хил. британски лири (над 63 200 лв.), които ще дари на благотворителни организации, за да има как да функционират в настоящите условия.

Актьорът привлече внушителните 650 хил. зрители в цял свят с помощта на YouTube и платформата Go Fund Me. Интересното е, че Съркис буквално изигра отделните персонажи в книгата, променяйки гласа си, като с най-голямо нетърпение зрителите очакваха репликите на „неговия” Ам-гъл.

Първоначалната цел на акцията била събирането на 100 хил. лири. При достигането им актьорът обясни на всички, че вече дори няма нужда да чете, стана и се престори, че си тръгва. Общо изчитането на книгата му отне 11 часа – с една двуминутна пауза в чест на Деня на Европа, когато се осъществи самата инициатива. Другите прекъсвания бяха заради неотложни посещения на… тоалетната.

Преживяваме тежки времена – споделя Съркис, – но въпреки това ви каня и на едно от най-фантастичните приключения, създавани някога.” Актьорът спечели в началото на тази 2020-а наградата БАФТА за изключителен британски принос към киното.

Лира.бг по материали от БиБиСи

Прочетете още

nepr

Непрочетените книги заемат все повече място у дома

Купуват се повече заглавия, но те остават за „по-добри времена“ А всъщност четенето е по-модерно от …