Начало / Любопитно / Guns N’Roses и Джеймс Патерсън издават детска книга

Guns N’Roses и Джеймс Патерсън издават детска книга

Групата Guns N’Roses обяви издаването на детска книжка с картинки

32de10d7d407d4000058454ada6c1f09

Тя е кръстена на рок класиката им Sweet Child O’ Mine, а съавтор е майсторът на трилъри Джеймс Патерсън.

Невероятното им сътрудничество е вдъхновено от две момичета, Мая и Наталия, които са дъщеря и племенница на мениджъра на групата Фернандо Лебеис. Той самият споделя, че със сестра си са гледали как дъщерите им растат по турнетата и повече от трийсет години всички се чувствали част от семейството на Гънс. Предстоящата детска книжка бразилецът нарича „специален и забавен етап от живота ни“. Джеймс Патерсън добавя, че като дългогодишен фен се вълнува да си партнира с музикантите и да оживи върху страниците прочутата им песен. „Sweet Child O’Mine е история, която знам, че децата ще харесат да четат и заедно с родителите си ще запеят парчето, чието име тя носи„, казва Патерсън.

В книгата може да се види текста на сингъла от албума Appetite for Destruction (1987), но адаптиран към история, която е подходяща за малките. Защото въпреки заглавието Sweet Child O’ Mine („Сладко мое дете“), песента и клипът към нея не са за детските уши и очи. 58-годишният фронтмен на бандата Аксел Роуз заявява, че първоначалната му идея е била за „страшна приказка за наркотиците“.

Книжката трябва да излезе на 1 септември и е илюстрирана от Дженифър Зивойн. На корицата е изобразен баща с китара на гърба и дъщеря му, които вървят по прашен път сред слънчогледи

Снимка James Patterson Books
Източник БНР

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …