Начало / Любопитно / Guns N’Roses и Джеймс Патерсън издават детска книга

Guns N’Roses и Джеймс Патерсън издават детска книга

Групата Guns N’Roses обяви издаването на детска книжка с картинки

32de10d7d407d4000058454ada6c1f09

Тя е кръстена на рок класиката им Sweet Child O’ Mine, а съавтор е майсторът на трилъри Джеймс Патерсън.

Невероятното им сътрудничество е вдъхновено от две момичета, Мая и Наталия, които са дъщеря и племенница на мениджъра на групата Фернандо Лебеис. Той самият споделя, че със сестра си са гледали как дъщерите им растат по турнетата и повече от трийсет години всички се чувствали част от семейството на Гънс. Предстоящата детска книжка бразилецът нарича „специален и забавен етап от живота ни“. Джеймс Патерсън добавя, че като дългогодишен фен се вълнува да си партнира с музикантите и да оживи върху страниците прочутата им песен. „Sweet Child O’Mine е история, която знам, че децата ще харесат да четат и заедно с родителите си ще запеят парчето, чието име тя носи„, казва Патерсън.

В книгата може да се види текста на сингъла от албума Appetite for Destruction (1987), но адаптиран към история, която е подходяща за малките. Защото въпреки заглавието Sweet Child O’ Mine („Сладко мое дете“), песента и клипът към нея не са за детските уши и очи. 58-годишният фронтмен на бандата Аксел Роуз заявява, че първоначалната му идея е била за „страшна приказка за наркотиците“.

Книжката трябва да излезе на 1 септември и е илюстрирана от Дженифър Зивойн. На корицата е изобразен баща с китара на гърба и дъщеря му, които вървят по прашен път сред слънчогледи

Снимка James Patterson Books
Източник БНР

Прочетете още

398587929_214882641626671_2164277630535361099_n

Дядо Коледа Седми и чудеса за всяко време от годината

Вълшебна приказка, която не си затваря очите за реалността Безброй писатели са се упражнявали по …