Начало / Читателски дневник / 5 любими книги на Дрю Баримор

5 любими книги на Дрю Баримор

drew-barrymore-9542167-1-402Холивудската актриса Дрю Баримор е родена през 1975 г. Тя е наследница на една от най-популярните актьорски фамилии в САЩ. Става известна още през 1982 г. с участието си в култовия научнофантастичен филм на Стивън Спилбърг, „Извънземното“. Детството ù е трудно – още на 10 има проблеми с алкохола, на 12 години започва да взима наркотици. Тя описва това време в книгата си „Little Girl Lost“ („Изгубеното момиченце“), която излиза през 1991 г., когато актрисата е едва на 16. След поредица неуспешни връзки и бракове, сега тя е омъжена за третия си съпруг, Уил Копелман, от когото има 2 деца. Участва редовно в романтични и семейни комедии, сред които „Меню за трима“, „50 първи срещи“, „Момиче за един сезон“, „Заедно по принуда“ и много други. Има успешна кариера като предприемач, модел и продуцент.
„Ню Йорк Таймс“ пък погледна на Баримор като читател и я разпита за любимите ù книги.

Ето някои от тях, познати и на нашия читател:

 

25305_bЧетирите споразумения“ от Дон Мигел Руис

Това е книга, на която попаднах в много тежък момент от живота си и тя ме спаси. Сбито и достъпно тя представя съвети за това как да се държиш в живота.

 

 

162633_bНатюрморт с кълвач“ от Том Робинс

Това е книга, пълна с поетични аналогии. Този човек умее да говори със странни си вкусни описания.

 

 

5513278_bСбогом на оръжията“ от Ърнест Хемингуей

Не мисля, че една жена може да прочете тази книга и да не се разплаче. Толкова е романтична. И епична. Дори, когато се развива в една стая.

 

112644zФрани и Зуи“ от Дж. Д. Селинджър

Тази книга ме изненада. Не очаквах този край. И все още недоумявам. Накара ме да се чувствам като муха на стена.

 

 

130281_bЖени от Чарлс Буковски

Буковски ми е любим. За мен винаги улучва право в целта.