Начало / Любопитно / „Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

„Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

Училището от книгите за Хари Потър се пренесе в нов сайт

harry

В съзвучие със ситуацията по цял свят, школата за магия и вълшебство също мина на дистанционно обучение. Авторката на серията за Хари Потър Дж. К. Роулинг обяви пускането на нов сайт за деца и родители, вдъхновен от училището на своите герои. Писателката се надява по този начин да разнообрази ежедневието на хилядите деца, останали у дома заради пандемията от COVID-19, която затвори масово училищата по света.

Сайтът предлага всякакви забавления – от пъзели и тестове до обучение по „правене на магически видеа“. „Родители, учители, детегледачки, баби – всички се опитват в тези времена да забавляват децата, докато те са си вкъщи. Може би имат нужда и от щипка магия, така че съм горда да им представя HarryPotterAtHome.com“, казва Роулинг.

Пътешествието на потребителите започва с разпределяне по домовете на „Хогуъртс“. След това те са подложени на тестове за първокурсници, учат се как да нарисуват едно от вълшебните създания от книгите – Нифлър, решават кръстословици и пр. Сайтът е както за децата, така и за техните родители, които в момента са изправени пред предизвикателството да са и учители на потомците си.

Родители, учители, детегледачки, баби – всички се опитват в тези времена да забавляват децата, докато те са си вкъщи. Може би имат нужда и от щипка магия…

harry2

Дж. К. Роулинг обяви и нов проект – публикуване и лицензиране на видеа, на които учители четат книгите от серията за Хари Потър като част от материала при дистанционно обучение. „Това е само една от инициативите ни, които планираме, за да пренесем Хари Потър в домовете на децата“, коментира още Роулинг.

Книги за Хари Потър с 20% отстъпка ви очакват до 17 април във виртуалния „Хеликон“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5e98782d15ea4b4ae721f763

Риана написа готварска книга заради пандемията

Певицата събра любимите си рецепти Самоизолацията се отрази творчески на 32-годишната звезда. Родена в Сейнт …