Начало / Любопитно / „Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

„Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

Училището от книгите за Хари Потър се пренесе в нов сайт

harry

В съзвучие със ситуацията по цял свят, школата за магия и вълшебство също мина на дистанционно обучение. Авторката на серията за Хари Потър Дж. К. Роулинг обяви пускането на нов сайт за деца и родители, вдъхновен от училището на своите герои. Писателката се надява по този начин да разнообрази ежедневието на хилядите деца, останали у дома заради пандемията от COVID-19, която затвори масово училищата по света.

Сайтът предлага всякакви забавления – от пъзели и тестове до обучение по „правене на магически видеа“. „Родители, учители, детегледачки, баби – всички се опитват в тези времена да забавляват децата, докато те са си вкъщи. Може би имат нужда и от щипка магия, така че съм горда да им представя HarryPotterAtHome.com“, казва Роулинг.

Пътешествието на потребителите започва с разпределяне по домовете на „Хогуъртс“. След това те са подложени на тестове за първокурсници, учат се как да нарисуват едно от вълшебните създания от книгите – Нифлър, решават кръстословици и пр. Сайтът е както за децата, така и за техните родители, които в момента са изправени пред предизвикателството да са и учители на потомците си.

Родители, учители, детегледачки, баби – всички се опитват в тези времена да забавляват децата, докато те са си вкъщи. Може би имат нужда и от щипка магия…

harry2

Дж. К. Роулинг обяви и нов проект – публикуване и лицензиране на видеа, на които учители четат книгите от серията за Хари Потър като част от материала при дистанционно обучение. „Това е само една от инициативите ни, които планираме, за да пренесем Хари Потър в домовете на децата“, коментира още Роулинг.

Книги за Хари Потър с 20% отстъпка ви очакват до 17 април във виртуалния „Хеликон“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

238255_b

Възпитание с вкусни рецепти

Знаете ли какво е брухас? Звучи апетитно. То идва от Мексико, но не е ястие, а …