Начало / Свят / Руски писател изследва връзката на коронавируса с космоса

Руски писател изследва връзката на коронавируса с космоса

Игор Прокопенко овековечи COVID-19

maxresdefault (1)

Журналистът и телевизионен водещ провежда свое собствено разследване в Китай след избухването на епидемията там. Прекарва много време и с учените в специализираните институти в Москва и Новосибирск, та да разбере как работят вирусите. Така се ражда неговата „Коронавирус – вирусът-убиец”.

Една от тезите, които поднася Прокопенко, е причината за появата на COVID-19 да е в космоса. Авторът разглежда подробно и вероятността вирусът да е мутирал в секретна лаборатория и после да е „пуснат” на терен. Търси зависимости между разпространението му и малко известното за трагедията в Ухан. Общо в Китай от избухването на епидемията досега починаха около 3200 души.

Сред сериозните въпроси, които задава журналистът, е защо COVID-19 настъпва точно сега, при положение че безпроблемно може да се предава от човек на човек. Прокопенко интервюира преките участници в драматичните събития в китайския Ухан и така се сдобиваме с информация от източника. А самият автор се опитва да разплете всичко – чак до онзи рибен пазар, за който се твърди, че е сложил началото на истинска пандемия.

Журналистът напомня и други любопитни факти… Коронавирусът е открит през 1960-а, като причинява редица заболявания. Принадлежи към онези, които се предават първо от животно на човек и след това вече безконтролно между хората.

55-годишният Игор Прокопенко е бил военен коментатор в новинарски емисии като „Время”. Снима и документални филми. Работил е и върху друг съвременен бич – еболата, а също така е разследвал аварията в Чернобил. Критикуван е, че основава своята работа върху лъженаука, а също така и за антизападната си пропаганда.

Лира.бг по материали от eksmo.ru и руски медии

Прочетете още

2721454_b

Матю Пери предрича края си в своята книга

Автобиографичната история четем сега с нови очи Интересът към телевизионния Чандлър – или Матю Пери …