Начало / Ревюта / Последната книга, преди светът да свърши

Последната книга, преди светът да свърши

Ако ви е апокалиптично днес, препоръчваме „Погубеният свят”

tom

Дело е на Том Суетърлич. Един американец на 42, роден в Айова, това е той. Обича да се занимава с кино, а също и да пише фантастика. Том е специален – цели 12 години работи в библиотеката „Карнеги” за незрящи и хора с увреждания. Та ето такъв човек е написал „Погубеният свят” (изд. My Book, превод Надежда Розова, 440 стр.).

Научнофантастичният роман влиза и в различни класации заради своята значимост, макар че е създаден доста скоро. Сюжетът е следният… Шанън Мос работи в секретен отдел за военноморски разследвания. Налага се да поеме случай за жестокото убийство на един американски военен – тюлен. Обаче открива, че той е бил също така и астронавт. Шанън има една налудничава теория – че преживяванията на убития мъж в бъдещето са довели до смъртта му. Значи единственият начин да научи всичко е самата тя да се отправи напред във времето.

„Погубеният свят” заинтригува и филмовите продуценти, така че вече се мисли за екранизирането на книгата. Казват, че сюжетът е смразяващ, но в същото време страниците на романа са изпълнени и с човечност. Пък точно човечност ни е нужна сега – във времена, в които си даваме сметка, че нищо не е толкова несигурно, колкото именно бъдещето.

Текст Краси Проданов

Прочетете още

stažený soubor

Април разказва сладки истории

Книги за откриватели и романтици ни носи месецът Четивата, към които посягаме през април, крият …