Начало / България / Девето издание на Националния литературен конкурс „Море”

Девето издание на Националния литературен конкурс „Море”

Стартира Националният литературен конкурс „Море” , съобщи burgasnews.com. Това е неговото девето издание. Може да се включи всеки на възраст от 15 до 25 години. Приемат се творби в жанровете: поезия – стихотворения до пет броя или цикъл, проза – есе до три броя. Произведенията трябва да се предават в три печатни екземпляра на адрес: Бургас 8011 ж.к. „Меден рудник” бл.25 партер, за Национален литературен конкурс „Море” .Творбите не се връщат. В конкурса участват произведения, които не са публикувани до сега и към момента не участват в други конкурси. Допускат се за участие само произведения на морска тематика. На отделен лист трябва да са отбелязани: име, телефон/GSM и e-mail, адрес на автора, копие от лична карта /за удостоверяване годините на автора/, учебно заведение /ако участникът е ученик или студент/, принадлежност към литературна формация /ако има такава/. Краен срок за предаване на творбите 31 март 2012 г.

Председател на журито за 2012 г. е поетът-драматург Недялко Йорданов.

Голямата награда на журито е грамота, парична награда и статуетка, издаване на стихосбирка от ИК „Знаци”. Специална награда ще се връчи за – „Стихотворение – текст за песен” – определена от композитора Стефан Диомов. Предвидена е награда на дружество „Български писател” – Бургас. За всеки жанр ще се определят по три награди – 1, 2, 3 /парична награда и грамота/. Номинираните творби се отпечатват в сборник на всеки две години. Наградените от журито творби се публикуват на адрес: www.slovesa.net  и http://chitalishte-km.org .

Конкурсът се организира от читалище „Св.св. Кирил и Методий 1985” със съдействието на Община Бургас. Партньори са: Издателска къща „Знаци” , дружество „Български писател” – Бургас и Младежки културен център. Медиен партньор е списание „Море“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на Русия_корица

Русия, познатата и непознатата

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ – въведение в руската история и култура от …

2 Коментари

  1. Росица Иванова

    Извинете, не е ли нарушение на Закона за личните данни това, че искате копие на личната карта? Благодаря предварително за отговора!

  2. Не Lira,bg, а организаторите на конкурса поставят условията. Ние само информираме. Въпросът трябва да е насочен към организаторите.
    Румен Василев