Начало / Свят / Излиза книга с писмата на Кралицата-майка

Излиза книга с писмата на Кралицата-майка

Предстои да бъде публикувана книга с кореспонденцията на кралица Елизабет Боуз-Лайън, наричана още Кралицата-майка, пише thebookseller.com. Творбата ще се нарича „Да разчиташ на благословения: Избрани писма на кралица Елизабет – Кралицата-майка” и ще излезе на пазара на 11 октомври.

Материалите са от кралските архиви. „Сънди Таймс” твърди, че писмата са „препълнени догоре с живот и сила, но и са много мили”.
„Подробна кореспонденция от нейното ранно детство до Първата световна война, а и през последните мигове на нейния живот в началото на ХХІ век. Писмата предлагат на читателите един неподправен поглед към истинския човек, а не публичното лице”, твърдят от „Макмилан”, които ще издадат книгата във Великобритания „Фарар”, „Страус” и „Жиро” едновременно ще публикуват произведението в САЩ, а „ХарпърКолинс” ще стори това в Канада.

Елизабет Боуз-Лайън, е била съпруга на краля на Великобритания Джордж VІ. След смъртта на краля става матриарх на кралското семейство. Родена е през 1900 г. Управлява от 1936 до 1952 г. Умира през 2002 г. на 101 г.

Свързани заглавия
Биография на английската кралица от днес е на пазара

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …