Начало / Свят / Лий Чайлд: „Великобритания е абсурдна страна!“

Лий Чайлд: „Великобритания е абсурдна страна!“

Писателят поиска ирландско гражданство в знак на протест

NINTCHDBPICT000452928122

Създателят на знаменития Джак Ричър изказва по този начин и позицията си към Брекзит. Самият той обаче живее дълги години в САЩ. Наскоро дори замени комфортния си апартамент на 22. улица с ферма в Уайоминг.

55-годишният Чайлд отново е на върха на славата с излизането на поредната история за Джак Ричър. Книгата му тутакси оглави класацията на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Две седмици поред е на върха и в раздел Художествени на Хеликон.

Писателят в момента е на европейско турне, което цели да вдигне шум срещу Брекзит. Компанията е от наистина елитни автори – съпровождат го Кейт Мос, Джоджо Мойс и Кен Фолет.

Антибрекзит писателската коалиция
Антибрекзит писателската коалиция

За удоволствие на журналистите Лий Чайлд описа и ситуация, в която героят му – бившият военен Джак Ричър, остава насаме с премиера Джонсън.Един от тях нямаше да е жив и това не е Ричър“, красноречиво описва несъздадения сюжет Лий Чайлд.

Иначе 24-ият роман за любимия на феновете герой поставя ченгето между чука и наковалнята. Отзивите за „Едно на милион“ са повече от добри. Кой знае дали не е време точно Джак Ричър да спаси Великобритания от Брекзит в следващата история, която ще е 25-а поред.

Лира.бг по материали от The Dayly Wire

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

amzn1600d

„Амазон” иска да спаси независимите книжарници

Компанията отделя за тях 250 хил. британски лири Става дума всъщност за фонд, който да …