Начало / Свят / Лий Чайлд: „Великобритания е абсурдна страна!“

Лий Чайлд: „Великобритания е абсурдна страна!“

Писателят поиска ирландско гражданство в знак на протест

NINTCHDBPICT000452928122

Създателят на знаменития Джак Ричър изказва по този начин и позицията си към Брекзит. Самият той обаче живее дълги години в САЩ. Наскоро дори замени комфортния си апартамент на 22. улица с ферма в Уайоминг.

55-годишният Чайлд отново е на върха на славата с излизането на поредната история за Джак Ричър. Книгата му тутакси оглави класацията на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Две седмици поред е на върха и в раздел Художествени на Хеликон.

Писателят в момента е на европейско турне, което цели да вдигне шум срещу Брекзит. Компанията е от наистина елитни автори – съпровождат го Кейт Мос, Джоджо Мойс и Кен Фолет.

Антибрекзит писателската коалиция
Антибрекзит писателската коалиция

За удоволствие на журналистите Лий Чайлд описа и ситуация, в която героят му – бившият военен Джак Ричър, остава насаме с премиера Джонсън.Един от тях нямаше да е жив и това не е Ричър“, красноречиво описва несъздадения сюжет Лий Чайлд.

Иначе 24-ият роман за любимия на феновете герой поставя ченгето между чука и наковалнята. Отзивите за „Едно на милион“ са повече от добри. Кой знае дали не е време точно Джак Ричър да спаси Великобритания от Брекзит в следващата история, която ще е 25-а поред.

Лира.бг по материали от The Dayly Wire

Прочетете още

TheExchange_Book-Featured-Image-ALL-1920X1080-1

Треска за Гришам – излезе продължението на „Фирмата“

Адвокат Мич Макдиър се завръща Славният роман, с който писателят на практика проби, излезе още …