Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин се размина със „Златен глобус”

Джордж Р. Р. Мартин се размина със „Златен глобус”

„Писателите винаги са играли основна роля в телевизията. Щом си написал популярна книга, значи най-малкото си част от целия процес”, твърди Джордж Р. Р. Мартин. Това изказване той направи на церемонията  в неделя на наградите „Златен глобус”,  която се връчва за телевизионни продукции. Сериалът по неговата книга беше сред номинираните, но изгуби от „Homeland“.

Сериалът по „Игра на тронове” – първата книга от неговата поредица „Песен за огън и лед” пожъна огромен успех. Освен че е автор на оригиналния материал, Мартин е част и от продуцентския екип, превърнал прожекцията в реалност.

Това не е негово първо появяване на наградите „Златен глобус”. През 80-те години авторът е бил там като сценарист на сериалите „Зоната на здрача” и „Красавицата и звяра”.

Джордж Р. Р. Мартин е американски фентъзи автор, роден през 1948 г. Той е най-известен с поредицата си „Песен за огън и лед”, петте излезли книги от която са публикувани на български. Очакват се още два романа. Списание „Тайм” го определи за един от 100-те най-влиятелни личности за 2011 г.

Свързани заглавия
Джордж Р.Р. Мартин влезе в „Клуба на милионерите” на Киндъл
Танц с дракони” на Джордж Р. Р. Мартин се разпространява „нелегално”
Джордж Р. Р. Мартин: Повечето фентъзи писатели прекаляват с магията

Книгите на Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …