Начало / Свят / Актьори ще четат приказки на бездомници

Актьори ще четат приказки на бездомници

Акцията The World’s Big Sleep Out е на 7 декември

23cae3_b785f26c8d7e4b4e98e396d19e4ba840_mv2

Нейни лица са Уил Смит и Хелън Мирън. Заедно с много известни музиканти те отправят послание към целия свят. И то е да обърнем внимание на онези, които нямат покрив над главите си.

Смята се, че в наше време по света има около 1 млн. бездомни хора. Още през 2016-а ООН приема декларация, според която през 2030-а всеки бездомник ще има достъп до някакво настаняване.

Самата акция включва четене на приказка или музикално изпълнение, които да напомнят, че има много хора, които заспиват със страх и от изтощение. Уил Смит, една от „звездите“ на The World’s Big Sleep Out, ще е на „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк в нощта на 7 декември, където ще чете на бездомните.

Друга „звезда“ – Хелън Мирън, ще е с книга в ръка на „Трафалгар“ в Лондон. Ще се включат и много известни музиканти плюс улични артисти, които също ще са част от глобалната акция.

Организаторите на събитието призовават всички да излязат на 7 декември от уютните си домове – и ако срещнат човек без покрив над главата, да поговорят с него, да се опитат да му дарят поне топлината на разговора и доброто отношение.

Засега участие в инициативата са потвърдили около 50 големи града по света – освен Ню Йорк и Лондон в защита на бездомниците ще будуват още Амстердам, Чикаго, Мадрид и др. Може да се включи всеки, дори и индивидуално. Защото водещо в The World’s Big Sleep Out е доброто сърце.

Лира.бг по материали от bigsleepout.com

Прочетете още

Spine on Angle_Style 1_Marble 2_teaser

„Букър“ чука на вратата – шест книги се борят за наградата

Победителят ще разберем в късната вечер на 26 ноември 2023 г. Еси Едугян, която е …