Начало / Свят / Актьори ще четат приказки на бездомници

Актьори ще четат приказки на бездомници

Акцията The World’s Big Sleep Out е на 7 декември

23cae3_b785f26c8d7e4b4e98e396d19e4ba840_mv2

Нейни лица са Уил Смит и Хелън Мирън. Заедно с много известни музиканти те отправят послание към целия свят. И то е да обърнем внимание на онези, които нямат покрив над главите си.

Смята се, че в наше време по света има около 1 млн. бездомни хора. Още през 2016-а ООН приема декларация, според която през 2030-а всеки бездомник ще има достъп до някакво настаняване.

Самата акция включва четене на приказка или музикално изпълнение, които да напомнят, че има много хора, които заспиват със страх и от изтощение. Уил Смит, една от „звездите“ на The World’s Big Sleep Out, ще е на „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк в нощта на 7 декември, където ще чете на бездомните.

Друга „звезда“ – Хелън Мирън, ще е с книга в ръка на „Трафалгар“ в Лондон. Ще се включат и много известни музиканти плюс улични артисти, които също ще са част от глобалната акция.

Организаторите на събитието призовават всички да излязат на 7 декември от уютните си домове – и ако срещнат човек без покрив над главата, да поговорят с него, да се опитат да му дарят поне топлината на разговора и доброто отношение.

Засега участие в инициативата са потвърдили около 50 големи града по света – освен Ню Йорк и Лондон в защита на бездомниците ще будуват още Амстердам, Чикаго, Мадрид и др. Може да се включи всеки, дори и индивидуално. Защото водещо в The World’s Big Sleep Out е доброто сърце.

Лира.бг по материали от bigsleepout.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image

Читатели спасиха нюйоркска книжарница

Strand оцеля засега, но бъдещето е неясно Книжарницата се намира на 4. авеню – известно …