Начало / Читателски дневник / Трилър от Матю Райли и ново издание на „Пророкът”. 10 книги, които очакваме с нетърпение през септември

Трилър от Матю Райли и ново издание на „Пророкът”. 10 книги, които очакваме с нетърпение през септември

По всичко личи, че месецът ще е прекрасен за четене

220231_b

„Тайните бегачи на Ню Йорк” излиза изпод перото на Матю Райли. Новият трилър на автора е посветен на тайна банда, която вместо по купони из Ню Йорк се разхожда из бъдещето. Пък това, което се случва там, никак не е розово. Книгата е динамична и пълна с изненади – както сме си свикнали, когато разтворим нещо на австралийския писател. Очакваме я на 9 септември.

220249_b

„Инспекцията” е нещо като „Повелителят на мухите” от Голдинг, но много по-черно и напрегнато. Джош Малерман, авторът, обича да създава тъмни вселени – един от жанровете, в които твори, е именно научната фантастика. И тук историята хваща – Азбучните момчета живеят под контрол в един измислен свят. Очакваме „Инспекцията” на 5 септември.

220267_b

„Пътник за Франкфурт” е от кралицата на добрите кримки, Агата Кристи. Пише я през 1970 г. И предлага в нея история за човек, който непрекъснато сменя самоличността си. Очакваме томчето на 10 септември.

220276_b

„Пророкът” – класическата история с притчи на Халил Джубран е като първи братовчед на една друга безкрайно обичана книга, „Малкият принц”. Пълна е с мистични препратки, които я правят желан лабиринт за всеки, който търси по-дълбок смисъл в съществуването. Джубран създава безценната си книга през 1923-а. Сега тя излиза в ново издание в една вече добре приета поредица – философските заглавия на Хеликон.

220332_b

„Детето – орхидея или глухарче” от д-р Томас Бойс напомня, че септември е месец за повече внимание към потребностите на децата. Специалистът разглежда характерите им или като „глухарче”, или като „орхидея”. На тази база казва много за това как се справят малчуганите с различни предизвикателства и какво ги очаква. Книгата наистина ще ви е полезна в усилията ви да подкрепите малкия човек истински. Очакваме я на 9 септември.

219861_b

„Клинт Истууд” – едно биографично писание за човек, който наистина е достоен за възхищение. 50-годишната кариера е обобщена от Дъглас Томпсън. В книгата влизат много интервюта, а също и преживявания на Клинт Истууд и като актьор, и като режисьор. А това са годините на най-големите знаменитости – на Марлон Брандо, на Джон Уейн и Робър де Ниро, така че и те са по страниците на „Клинт Истууд”.

220102_b

„Странстващият албатрос” е дебютен роман на българката Деметра Дулева. В него ни води по улиците на София, Брюксел и Париж. Самата тя казва, че книгата е един от милионите възможни сценарии за цялото това поколение, изгубено в прехода. Очакваме „Странстващият албатрос” на 3 септември.

220141_b

„Жената от Йерусалим” е маскирана като трилър, но надниква много по-дълбоко. А. Б. Йехошуа създава книга, за която критиците казват, че тупти с мелодиката на Чехов. Самият автор е от „новата вълна” израелски писатели, в чието творчество си личи наследството на Кафка и Агнон. А точно „Жената от Йерусалим” печели и литературната награда на „Лос Анжелис Таймс”. Очакваме книгата в самото начало на септември.

220145_b

„13 за късмет” – още веднъж Агата Кристи, защото винаги си заслужава! В „13 за късмет” са на всичко отгоре любими герои като Еркюл Поаро и госпожица Марпъл. Като цяло, 13 е любимо число а авторката, така че със сигурност и този път можем да ѝ се доверим :) Излиза на 2 септември.

220151_b

„Как да общуваме на работното място” – накрая нещо, което да ни напомни, че септември е време и за нови планове на работното място. Ваканциите и отпуските вече се превръщат в спомен, затова можем да подхванем нещата така, както ни съветва Лейл Лоундз. Авторът предлага 72 изпитани техники как да общуваме в работна среда. Благодарение на съветите му може да се радваме на много по-малко конфликти на работното си място. Това вече е хубава новина :) Книгата очаквайте след 10 септември.

Лира.бг по материали от Хеликон

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

dekemvri

Декември е време да спрем и да прочетем хубава книга

Ето най-интригуващото, което ще излезе преди празниците „Топ мистериите на света“ е нещо като продължение …