Начало / Читателски дневник / Трилър от Матю Райли и ново издание на „Пророкът”. 10 книги, които очакваме с нетърпение през септември

Трилър от Матю Райли и ново издание на „Пророкът”. 10 книги, които очакваме с нетърпение през септември

По всичко личи, че месецът ще е прекрасен за четене

220231_b

„Тайните бегачи на Ню Йорк” излиза изпод перото на Матю Райли. Новият трилър на автора е посветен на тайна банда, която вместо по купони из Ню Йорк се разхожда из бъдещето. Пък това, което се случва там, никак не е розово. Книгата е динамична и пълна с изненади – както сме си свикнали, когато разтворим нещо на австралийския писател. Очакваме я на 9 септември.

220249_b

„Инспекцията” е нещо като „Повелителят на мухите” от Голдинг, но много по-черно и напрегнато. Джош Малерман, авторът, обича да създава тъмни вселени – един от жанровете, в които твори, е именно научната фантастика. И тук историята хваща – Азбучните момчета живеят под контрол в един измислен свят. Очакваме „Инспекцията” на 5 септември.

220267_b

„Пътник за Франкфурт” е от кралицата на добрите кримки, Агата Кристи. Пише я през 1970 г. И предлага в нея история за човек, който непрекъснато сменя самоличността си. Очакваме томчето на 10 септември.

220276_b

„Пророкът” – класическата история с притчи на Халил Джубран е като първи братовчед на една друга безкрайно обичана книга, „Малкият принц”. Пълна е с мистични препратки, които я правят желан лабиринт за всеки, който търси по-дълбок смисъл в съществуването. Джубран създава безценната си книга през 1923-а. Сега тя излиза в ново издание в една вече добре приета поредица – философските заглавия на Хеликон.

220332_b

„Детето – орхидея или глухарче” от д-р Томас Бойс напомня, че септември е месец за повече внимание към потребностите на децата. Специалистът разглежда характерите им или като „глухарче”, или като „орхидея”. На тази база казва много за това как се справят малчуганите с различни предизвикателства и какво ги очаква. Книгата наистина ще ви е полезна в усилията ви да подкрепите малкия човек истински. Очакваме я на 9 септември.

219861_b

„Клинт Истууд” – едно биографично писание за човек, който наистина е достоен за възхищение. 50-годишната кариера е обобщена от Дъглас Томпсън. В книгата влизат много интервюта, а също и преживявания на Клинт Истууд и като актьор, и като режисьор. А това са годините на най-големите знаменитости – на Марлон Брандо, на Джон Уейн и Робър де Ниро, така че и те са по страниците на „Клинт Истууд”.

220102_b

„Странстващият албатрос” е дебютен роман на българката Деметра Дулева. В него ни води по улиците на София, Брюксел и Париж. Самата тя казва, че книгата е един от милионите възможни сценарии за цялото това поколение, изгубено в прехода. Очакваме „Странстващият албатрос” на 3 септември.

220141_b

„Жената от Йерусалим” е маскирана като трилър, но надниква много по-дълбоко. А. Б. Йехошуа създава книга, за която критиците казват, че тупти с мелодиката на Чехов. Самият автор е от „новата вълна” израелски писатели, в чието творчество си личи наследството на Кафка и Агнон. А точно „Жената от Йерусалим” печели и литературната награда на „Лос Анжелис Таймс”. Очакваме книгата в самото начало на септември.

220145_b

„13 за късмет” – още веднъж Агата Кристи, защото винаги си заслужава! В „13 за късмет” са на всичко отгоре любими герои като Еркюл Поаро и госпожица Марпъл. Като цяло, 13 е любимо число а авторката, така че със сигурност и този път можем да ѝ се доверим :) Излиза на 2 септември.

220151_b

„Как да общуваме на работното място” – накрая нещо, което да ни напомни, че септември е време и за нови планове на работното място. Ваканциите и отпуските вече се превръщат в спомен, затова можем да подхванем нещата така, както ни съветва Лейл Лоундз. Авторът предлага 72 изпитани техники как да общуваме в работна среда. Благодарение на съветите му може да се радваме на много по-малко конфликти на работното си място. Това вече е хубава новина :) Книгата очаквайте след 10 септември.

Лира.бг по материали от Хеликон

Прочетете още

kniha

Книгите обещават година, която ни извежда от хаоса

Прогнозите са обаче и за бурни събития Астрологията е наука, която е запазила магията си …