Начало / България / Обичани автори акостират край морето

Обичани автори акостират край морето

  • Добри Божилов очаква почитателите си на 27 август
  • Срещата на Катерина Хапсали с читатели е на 30 август

IMG_20190522_120626

И двете събития са с добре познат и проверен адресбургаската книжарница Хеликон. Добри Божилов гостува с актуалния си – може да кажем, бестселър „Задругата”. Книгата се изкачи до престижното второ място сред най-купуваните на полугодието тази година. Катарина Хапсали ще представи задушевната „Сливовиц” – в същата класация тя остана малко под прага на десетката. Авторката вече е печелила престижната награда „Цветето на Хеликон” през 2015-а, но с предишния си роман – „Гръцко кафе”. Актуалната „Сливовиц” носи белезите на модерния жанр на психологическа проза, писана от жени за жени. Главната героиня в нея е на ръба на екзистенциална криза, като пътят за излизане оттам е унищожителен като огън.

„Задругата” на Добри Божилов пък ни води назад във времето – в един свят, колкото реален, толкова и фантастичен. Първият въпрос, който си задава човек, е именно „Ами ако всичко това се е случило?

Струва си да видите и чуете двамата популярни автори – любопитни и като личности, и с оценката, която дават чрез книгите си на настоящето. Двете срещи започват в 18 ч.

dve

Лира.бг  по информация от Хеликон

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Звездно общество в художествената литература за полугодието

50-те заглавия в раздел художествена литература залагат на разпознаваемото Предимно романи трасират пътя на читателския …

Един коментар

  1. Благодаря за поканата на книжарници „Хеликон“, които полагат големи усилия за популяризиране на български автори. А те им се отплащат – стават най-продавани от всичко :)