На фокус
Начало / България / Обичани автори акостират край морето

Обичани автори акостират край морето

  • Добри Божилов очаква почитателите си на 27 август
  • Срещата на Катерина Хапсали с читатели е на 30 август

IMG_20190522_120626

И двете събития са с добре познат и проверен адресбургаската книжарница Хеликон. Добри Божилов гостува с актуалния си – може да кажем, бестселър „Задругата”. Книгата се изкачи до престижното второ място сред най-купуваните на полугодието тази година. Катарина Хапсали ще представи задушевната „Сливовиц” – в същата класация тя остана малко под прага на десетката. Авторката вече е печелила престижната награда „Цветето на Хеликон” през 2015-а, но с предишния си роман – „Гръцко кафе”. Актуалната „Сливовиц” носи белезите на модерния жанр на психологическа проза, писана от жени за жени. Главната героиня в нея е на ръба на екзистенциална криза, като пътят за излизане оттам е унищожителен като огън.

„Задругата” на Добри Божилов пък ни води назад във времето – в един свят, колкото реален, толкова и фантастичен. Първият въпрос, който си задава човек, е именно „Ами ако всичко това се е случило?

Струва си да видите и чуете двамата популярни автори – любопитни и като личности, и с оценката, която дават чрез книгите си на настоящето. Двете срещи започват в 18 ч.

dve

Лира.бг  по информация от Хеликон

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …

Един коментар

  1. Благодаря за поканата на книжарници „Хеликон“, които полагат големи усилия за популяризиране на български автори. А те им се отплащат – стават най-продавани от всичко :)