Начало / Ревюта / Роман за доблестта, честта и любовта

Роман за доблестта, честта и любовта

217650_bТереса Светославова

Проклятие за мрак и самота“ (изд. „Егмонт“) е фентъзи роман за доблестта, честта и любовта. Нов прочит на „Красавицата и звяра“. Напълно завладяващ нов свят, който няма да ви се иска да напуснете.

В книгата са описани чувствата и на двамата ни главни героя от първо лице в различните глави. Представям ви принц Рен, прекрасния престолонаследник на кралство Ембърфолд, прелъстен и омагьосан от властна чародейка, да се превръща в кръвожадно чудовище, самозабравящо се и убиващо безпощадно. Единствен до него е капитанът на кралската войска и верен довереник на принца, който е нагърбен с важната задача да търси момиче за своя господар, което единствено чрез вярната и истинска любов да развали проклятието.

След много сезони и провали, чародейката позволила и дала сили на капитана на армията да преминава отвъд (в нашия свят) и да потърси вярно момиче за Рен. Така попада на Харпър.

Харпър е смело момиче, въпреки недъга си на единия крак, тя е борбен характер, справедлива, мила и пример за младото поколение.

След няколко опита за бягство и отчаяните опити за примирие от страна на двамата мъже, те накрая се доверяват един на друг. Харпър разбира за проклятието, но е твърдо убедена, че няма как да се влюби в този надменен принц от приказките. Тя успява да убеди Рен да спре да се самосъжалява и да обърне внимание на кралството. Така тримата съюзници се впускат да наложат ред и да възвърнат надеждата у хората.

Но когато най-накрая между двамата се зараждат по-топли чувства, нещата излизат от контрол и започва истинска битка за живот.

Прочетете още

Tsanko_Lalev

Цанко Лалев: Във всеки млад човек се крие герой

„Домът на пчелите“ е книга, която съчетава няколко жанра – фентъзи, трилър, исторически роман и …