Начало / Ревюта / Роман за доблестта, честта и любовта

Роман за доблестта, честта и любовта

217650_bТереса Светославова

Проклятие за мрак и самота“ (изд. „Егмонт“) е фентъзи роман за доблестта, честта и любовта. Нов прочит на „Красавицата и звяра“. Напълно завладяващ нов свят, който няма да ви се иска да напуснете.

В книгата са описани чувствата и на двамата ни главни героя от първо лице в различните глави. Представям ви принц Рен, прекрасния престолонаследник на кралство Ембърфолд, прелъстен и омагьосан от властна чародейка, да се превръща в кръвожадно чудовище, самозабравящо се и убиващо безпощадно. Единствен до него е капитанът на кралската войска и верен довереник на принца, който е нагърбен с важната задача да търси момиче за своя господар, което единствено чрез вярната и истинска любов да развали проклятието.

След много сезони и провали, чародейката позволила и дала сили на капитана на армията да преминава отвъд (в нашия свят) и да потърси вярно момиче за Рен. Така попада на Харпър.

Харпър е смело момиче, въпреки недъга си на единия крак, тя е борбен характер, справедлива, мила и пример за младото поколение.

След няколко опита за бягство и отчаяните опити за примирие от страна на двамата мъже, те накрая се доверяват един на друг. Харпър разбира за проклятието, но е твърдо убедена, че няма как да се влюби в този надменен принц от приказките. Тя успява да убеди Рен да спре да се самосъжалява и да обърне внимание на кралството. Така тримата съюзници се впускат да наложат ред и да възвърнат надеждата у хората.

Но когато най-накрая между двамата се зараждат по-топли чувства, нещата излизат от контрол и започва истинска битка за живот.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

images

Сара Дж.Маас води класацията на „Ню Йорк Таймс“

Зад поетичната готика в заглавията на известната писателка стои сериозна митология  И няма как да …