Начало / Любопитно / Книгите превръщат дома в храм. Пет идеи от световни дизайнери

Книгите превръщат дома в храм. Пет идеи от световни дизайнери

Тенденцията вкъщи да нямаме библиотека вкъщи за наша радост вече отминава

James-Mortimer-house-16feb15_pr_b

Дизайнерите напоследък реабилитират книгата. След периода, в който властваше минимализмът в обзавеждането, сега домът отново се сдобива с дух. Неговият естествен център, твърдят много известни имена от бранша, е точно библиотеката. Затова и в идеите им всичко се върти покрай книгата, одухотворяват я и я превръщат във вдъхновение и причина да сме заедно. Ето няколко примера.

2834843-house-12apr16_AlaexanderJames_b

#1

Изчистена и чудесна комбинация за всекидневната от дизайнера Аманда Хорнби. Музиката и четенето сякаш дават всичко, че човек да открие смисъл в живота. Самата Аманда работи в Хонконг, стилът ѝ е такъв, че винаги иска да включи в процеса и самия клиент. Специално тук за отбелязване е идващата отгоре светлина. Ясно и красноречиво.

2

#2

Практично решение, което помага да видиш красотата на обикновените неща. Животът между книгите и виртуалното тук е на почит. Идеята е от студиото на Андрей Зарзицки, познат на Стария континент, в САЩ и дори Африка.

3

#3

Ето един парижки апартамент точно като от мечтите. Какво друго може да е Париж, ако не място за любов, мечти и много, много книги. Проектът на Лионел Море разчита на многофункционалността. Леглото се прибира към стената и по този начин помещението е готово за гости и дори… парижки приеми.

WaiMingNg-3-house-7sep16-Wai-Ming-Ng_b

#4

Леко приключенски е стилът на Уай Минг. И предполага романтични есенни и зимни вечери. Уютът им сигурно ще е необикновен, а като странна приумица може да приемем мивката, която също е част от библиотеката. Но пък пространството е използвано докрай, а мястото – завършена мечта за всеки, който е влюбен в книгите.

Richard-Davies-1-House-10sep15-pr_bt_1

#5

Лондонският Хампстед се слави със стила си – тук живеят хора, които знаят как да постигнат мечтите си. Очевидно и в този дом е така. Семплото обзавеждане просто заковава погледа върху книгите. Проектът на Openstudio Architects е пълен със светлина.

Lira.bg по материали от House&Garden

Прочетете още

caption (1)

Квадратната глава – необикновена библиотека в Ница

Носи името на Луи Нюсер Съвременната архитектура е на почит в Ница, както си личи …