Начало / Любопитно / Планинска книжарница отвори врати в Алпите

Планинска книжарница отвори врати в Алпите

Намира се на височина от 3466 метра

ap-feltrinelli

До нея се стига по един начин – с лифт. Намира се всъщност по склоновете на Монблан, който пък е висок 4810 м.

Планинската книжарница крие неочаквано разнообразие. По рафтовете ѝ има около 2000 заглавия. Жанровете също са най-различни – може да си изберете луксозен албум със снимки от планината или пък готварска книга. Присъстват и най-актуалните бестселъри, а децата също има на какво да се зарадват.

laFeltrinelli 3466, както е името на книжарницата, разполага с площ от 60 кв. м и предлага уникална гледка. Видът на Западните Алпи наистина е внушителен и те кара да затаиш дъх! Така се рекламира и книжарницата: „Ако искате да почерпите вдъхновение от книгите, разтворени в тишината на планината, заповядайте…

_methode_sundaytimes_prod_web_bin_12b835c6-9b4e-11e9-89f7-56552ee52d6f

Помещението, което използва, е всъщност част от третата станция на самия лифт Skyway Monte Bianco Funivie Montebianco S.p.a. Федерика Билер, която ръководи дейността на съоръжението, коментира, че лифтът е построен с идеята човек да се приближи още малко до планината и небето. „Благодарение на laFeltrinelli 3466 – казва тя, – пътуването се сдобива с културна стойност. Планините са уникални с това, че ни дават друга гледна точка към света. По това те си приличат с книгите, а много сходства могат да се открият също и между пътешествениците и читателите.

Иначе амбициите на планинската книжарница са като на всяка останала. Наред с новите книги, ще се предлагат и срещи с техните автори. Които обещават да са незабравими, като се има предвид най-важното. Месторазположението на laFeltrinelli 3466.

Lira.bg по материали от il Libraio.it

Прочетете още

aaron-burden-TNlHf4m4gpI-unsplash

На Богоявление – Библията остава най-удивителната книга на света

Светлите празници са един след друг тези дни Библия да има във всеки дом – …