Начало / Любопитно / Планинска книжарница отвори врати в Алпите

Планинска книжарница отвори врати в Алпите

Намира се на височина от 3466 метра

ap-feltrinelli

До нея се стига по един начин – с лифт. Намира се всъщност по склоновете на Монблан, който пък е висок 4810 м.

Планинската книжарница крие неочаквано разнообразие. По рафтовете ѝ има около 2000 заглавия. Жанровете също са най-различни – може да си изберете луксозен албум със снимки от планината или пък готварска книга. Присъстват и най-актуалните бестселъри, а децата също има на какво да се зарадват.

laFeltrinelli 3466, както е името на книжарницата, разполага с площ от 60 кв. м и предлага уникална гледка. Видът на Западните Алпи наистина е внушителен и те кара да затаиш дъх! Така се рекламира и книжарницата: „Ако искате да почерпите вдъхновение от книгите, разтворени в тишината на планината, заповядайте…

_methode_sundaytimes_prod_web_bin_12b835c6-9b4e-11e9-89f7-56552ee52d6f

Помещението, което използва, е всъщност част от третата станция на самия лифт Skyway Monte Bianco Funivie Montebianco S.p.a. Федерика Билер, която ръководи дейността на съоръжението, коментира, че лифтът е построен с идеята човек да се приближи още малко до планината и небето. „Благодарение на laFeltrinelli 3466 – казва тя, – пътуването се сдобива с културна стойност. Планините са уникални с това, че ни дават друга гледна точка към света. По това те си приличат с книгите, а много сходства могат да се открият също и между пътешествениците и читателите.

Иначе амбициите на планинската книжарница са като на всяка останала. Наред с новите книги, ще се предлагат и срещи с техните автори. Които обещават да са незабравими, като се има предвид най-важното. Месторазположението на laFeltrinelli 3466.

Lira.bg по материали от il Libraio.it

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

philippe-bout-93W0xn4961g-unsplash

Пиесите искат добър читател и въображение

На 27 март отбелязваме Световния ден на театъра Много хубаво се получи сега, покрай пандемията …