Начало / Интервюта / Ридиън Брук: Бих искал да съм Йоан, за да бъда около Бог, докато е вървял по земята

Ридиън Брук: Бих искал да съм Йоан, за да бъда около Бог, докато е вървял по земята

Ridian_BСлед това“, екранизацията по едноименния роман на Ридиън Брук, е режисирана от Джеймс Кент, с Кийра Найтли и Александър Скарсгард в главните роли.

В романа „След това конфликтите са както политически, така и междуличностни. Как избрахте тази тема?


Р.Б.: Темата се разви от борбата на един герой с предизвикателството да възстанови както брака си, така и цяла страна от последиците на Втората световна война, и желанието ми да изследвам как това ще повлияе на характерите на действащите лица.

218883_bКак се появи идеята за книгата?

Вдъхновението дойде от епизод от живота на дядо ми, Уолтър Брук, който, като губернатор на Пинеберг, е имал за задача да реквизира дома на немско семейство, но вместо да изхвърли обитателите на улицата, им е позволил да останат в къщата и да я споделят със семейството му. Така двете фамилии – бивши врагове – са споделяли един дом в рамките на пет години.

Работили сте и по филма?

Бях съсценарист и участвах в продуцентските дискусии преди снимките. Имах по-дейна роля, отколкото е нормално за един автор.

Ако можехте да бъдете на мястото на някоя историческа личност, кого щяхте да изберете?

Може би Йоан, авторът на Евангелието на Йоан, дори само за да бъда около Бог, докато е вървял по земята.

Какъв е новият Ви проект?

Тъкмо завърших следващия си роман – „The Killing of Butterfly Joe“. Базиран е на собствения ми опит с продаването на пеперуди в стъклени блокчета в САЩ, когато бях на 23 години. Пътувах през 32 щата и преживях епично приключение. Следващата ми цел е адаптирането на романа за голям екран заедно с продуцента на „Стая“ и“Теорията на всичко“.