Начало / Свят / Е Л Джеймс издава нова книга, писана и в Албания

Е Л Джеймс издава нова книга, писана и в Албания

Трудно е да си пълен и успешен, оплаква се авторката на „50 нюанса сиво“
mister

Е Л Джеймс се е захванала с история за духове, която се развива в съвременен Лондон, съобщава Bookseller, позовавайки се на „Ню Йорк Таймс“. Междувременно излезе на български най-новата ѝ книга, „Господинът“, която разглежда теми като нелегалния труд и потисничеството над жените в консервативните общества. Според издателите на Джеймс, писателката вече обмисля продължение на новата книга, която я отдалечава от добилата огромна популярност поредица „50 нюанса сиво” и хитовата й филмова адаптация.

Очевидно „Господинът“ съдържа повече обществени и политически послания в сравнение с поредицата за Анастейжа Стийл и Крисчън Грей. Все пак отново става дума за любовна история, която се развива в съвременен Лондон. Във фокуса са английски аристократ и чистачка от Албания, а историята е описана като микс между секси Пепеляшка и „Имението Даунтън”. Писателката пътува два пъти до Албания, за да направи проучвания за книгата си.

„Отвъд мръсната фантазия романът изследва теми като икономическото неравенство, тежкото положение на нелегалните работници, потисничеството над жените в консервативните общества и начинът, по който институциите подкрепят богатите и експлоатират уязвимите”, пише в материала на „Ню Йорк Таймс“.

Според американската медия Джеймс е поддръжник на оставането на Великобритания в Европейския съюз и разгласява тази своя позиция без притеснение, че това може да отблъсне част от почитателите ѝ. Писателката разказва и колко огорчена е от реакцията на някои хора към сполетялата я слава: „Да си успешна, пълна жена на средна възраст явно ядосва определени хора, което понякога ме сломява”. Е Л Джеймс има продадени 12,7 млн. книги за приблизително 57 млн. паунда (около 130 млн. лв.), а само от 50 нюанса сиво са се продали 4,7 млн. екземпляра.

Lira.bg по материали на Bookseller и „Ню Йорк Таймс“