Начало / Свят / Нов роман на Стивън Кинг излиза на английски през септември

Нов роман на Стивън Кинг излиза на английски през септември

Institute_coverНа 10 септември във Великобритания ще излезе от печат най-новият роман на майстора на ужаса Стивън Кинг, съобщават издателите от Hodder, цитирани от сайта Bookseller. Книгата ще носи името „The Institute“ („Институтът“) и първоначалният анонс за нея гласи:

„Дълбоко в горите на Мейн функционира мрачно държавно учреждение, където се отглеждат деца, отвлечени от цялата територия на САЩ. В Института обект на изследване са техните необичайни дарби, като например телепатия и телекинеза, а желанието е те да бъдат употребени. Люк Елис е последният пристигнал, обикновено 12-годишно момче, което обаче е изключително интелигентно. Но той има и друга дарба, от която Институтът иска да се възползва.“ Подчинението се използва за разменна монета, а неподчинението води до жестоки наказания. Люк започва да търси начин да се измъкне, само че никой не е успявал да напусне Института.

„В момента, в който се запознах с Люк и останалите герои на книгата, знаех, че ще стигна до края на този изключителен нов роман. Сигурна съм, че „Институтът“ ще е най-страхотното заглавие на литературната есен на 2019 г.“, твърди редакторът на Стивън Кинг Филипа Прайд.

Прочетете още

241189_b

В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, …