Начало / Свят / Нов роман на Стивън Кинг излиза на английски през септември

Нов роман на Стивън Кинг излиза на английски през септември

Institute_coverНа 10 септември във Великобритания ще излезе от печат най-новият роман на майстора на ужаса Стивън Кинг, съобщават издателите от Hodder, цитирани от сайта Bookseller. Книгата ще носи името „The Institute“ („Институтът“) и първоначалният анонс за нея гласи:

„Дълбоко в горите на Мейн функционира мрачно държавно учреждение, където се отглеждат деца, отвлечени от цялата територия на САЩ. В Института обект на изследване са техните необичайни дарби, като например телепатия и телекинеза, а желанието е те да бъдат употребени. Люк Елис е последният пристигнал, обикновено 12-годишно момче, което обаче е изключително интелигентно. Но той има и друга дарба, от която Институтът иска да се възползва.“ Подчинението се използва за разменна монета, а неподчинението води до жестоки наказания. Люк започва да търси начин да се измъкне, само че никой не е успявал да напусне Института.

„В момента, в който се запознах с Люк и останалите герои на книгата, знаех, че ще стигна до края на този изключителен нов роман. Сигурна съм, че „Институтът“ ще е най-страхотното заглавие на литературната есен на 2019 г.“, твърди редакторът на Стивън Кинг Филипа Прайд.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

sacd1ybd5fskansnqsb0

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Стивън Кинг обсеби върха

The Institute е мрачна история, в която главна жертва са децата Кралят е способен да …