Начало / Свят / Глен Клоуз: Жените трябва да търсят лична реализация

Глен Клоуз: Жените трябва да търсят лична реализация

215108_bВ неделя Глен Глоуз получи Златен глобус за ролята си на Джоун Каселман във филма Съпругата по едноименния роман на Мег Уолицър. Това е история за дългия и буреносен брак между световно известния писател Джо Касълман и съпругата му Джоун, която в продължение на десетилетия тайно пише неговите романи, подклаждайки литературната му кариера и прощавайки изневерите му. Ето какво каза Клоуз при приемането на една от най-престижните филмови награди в света:

„Благодаря ви! Огромни благодарности на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса, тази награда е голяма чест. За мен е истинска привилегия да съм в една категория с останалите номинирани дами, познаваме се и нямам търпение да работим отново заедно. Всичко, което направихте през изминалата година, това, за което сте номинирани заслужава адмирации. Божичко, просто не мога да повярвам! Искам да благодаря на Мег Уолицър за невероятната книга и на Джейн Андерсън за филмовата адаптация. Превръщането на романа във филм отне 14 години и мисля, че една от причините за това е името – Съпругата.

Знаете, че изиграването на един персонаж е много духовно преживяване. Мислех за майка ми, която изразяваше себе си чрез баща ми през целия си живот. Когато беше над 80-годишна ми каза „Чувствам, че не съм постигнала нищо“. И това беше невероятно несправедливо. Мисля, че това което научих чрез опита си е, че от жените се очаква да подкрепят. Имаме деца, съпрузи, партньори, но трябва да намерим и лична реализация. Трябва да следваме мечтите си. Трябва да си казваме „Аз мога да постигна нещо и трябва да ми се позволи да го направя“. Когато бях малка мечтаех да стана актриса, гледах филмите на Дисни и си казвах „Това го мога!“ През септември ще станат 45 години, откакто работя като актриса и не мога да си представя по-прекрасен живот. Благодаря на режисьора Бьорн Рунге, който знаеше точно къде да постави камерата и в каква светлина да ни постави. Благодаря на Джонатан Прайс, който е невероятен партньор. Благодаря и на дъщеря си Ани, която постави основите на този персонаж“.