Начало / Свят / Стивън Кинг към малкия Джейсън: „Не преставай да пишеш!“

Стивън Кинг към малкия Джейсън: „Не преставай да пишеш!“

Благодарение на Краля 10-годишното момче развива таланта си и се превръща в уважаван журналист и блогър
jason

Учителка помага на Джейсън Секрест

Детето получава домашно – да напише писмо до човека, на когото се възхищава най-много. Хлапето обаче решава, че вместо писмо, ще напише направо роман и ще го прати на Краля.

Успява да напише само две страници

И сега обаче си спомня, че в тях кръвта се леела с литри – точно като в книга на Стивън Кинг. На всичко отгоре детето пише творбата си на поостарялата пишеща машина на своя баща.

Писмото пуска точно учителката

Дали защото Джейсън е изгубил смелост, но точно госпожата купува и слага марка на писмото до Краля. За голяма изненада, идва и отговор. Писателят пише на невръстния си последовател, че е очарован от написаното. И че никога не би познал, че зад него стои едва 10-годишно дете.

Бъдещият творец продължава да праща

Интересното е, че Стивън Кинг винаги му отговаря – кога само с „Благодаря!“, кога с още някоя поощрителна дума… Но най-важното е сторено – детето получава тласък, който след няколко години го превръща в част от екипа на списание Femmes Fatales. И започва да прави интервюта с автори на хорър, научна фантастика и фентъзи.

Джейсън се превръща и в блогър

Води в друго издание и рубрика, наречена „Какво научих от Стивън Кинг“. В нея размишлява за философията и духовността, скрита в творбите на Краля. Сега Секрест има свой сайт, посветен на любимия жанр – SechrestThings.com.

По материали от изд. „Плеяда“ представи Краси Проданов

Прочетете още

cid10511_1671193179892_boekenberg

Библиотеките по света – Книжната планина на Нидерландия

Проектът е носител и на награди Квартал на книгите – точно това е една от …