Начало / Свят / Стивън Кинг към малкия Джейсън: „Не преставай да пишеш!“

Стивън Кинг към малкия Джейсън: „Не преставай да пишеш!“

Благодарение на Краля 10-годишното момче развива таланта си и се превръща в уважаван журналист и блогър
jason

Учителка помага на Джейсън Секрест

Детето получава домашно – да напише писмо до човека, на когото се възхищава най-много. Хлапето обаче решава, че вместо писмо, ще напише направо роман и ще го прати на Краля.

Успява да напише само две страници

И сега обаче си спомня, че в тях кръвта се леела с литри – точно като в книга на Стивън Кинг. На всичко отгоре детето пише творбата си на поостарялата пишеща машина на своя баща.

Писмото пуска точно учителката

Дали защото Джейсън е изгубил смелост, но точно госпожата купува и слага марка на писмото до Краля. За голяма изненада, идва и отговор. Писателят пише на невръстния си последовател, че е очарован от написаното. И че никога не би познал, че зад него стои едва 10-годишно дете.

Бъдещият творец продължава да праща

Интересното е, че Стивън Кинг винаги му отговаря – кога само с „Благодаря!“, кога с още някоя поощрителна дума… Но най-важното е сторено – детето получава тласък, който след няколко години го превръща в част от екипа на списание Femmes Fatales. И започва да прави интервюта с автори на хорър, научна фантастика и фентъзи.

Джейсън се превръща и в блогър

Води в друго издание и рубрика, наречена „Какво научих от Стивън Кинг“. В нея размишлява за философията и духовността, скрита в творбите на Краля. Сега Секрест има свой сайт, посветен на любимия жанр – SechrestThings.com.

По материали от изд. „Плеяда“ представи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

232982

Кралят на ужасите стана на 76

Името му все така е гаранция за бестселъри Стивън Кинг навършва 76 на 21 септември – …