Начало / България / Изданието е сред първите преводни в света до този момент

Изданието е сред първите преводни в света до този момент

216306_bОригиналният сценарий на Дж. К. Роулинг Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ излезе на български.
Едноименният филм завладя кината в целия свят тази есен. „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ хвърля яснота върху по-ранни събития, станали причина за формирането на познатия ни магьоснически свят. Но с някои изненадващи препратки към историята за Хари Потър, които ще зарадват феновете както на книгите, така и на филмите.
В края на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ могъщият черен магьосник Гелърт Гринделвалд е заловен в Ню Йорк с помощта на Нют Скамандър.  Но Гринделвалд успява да избяга и започва да набира последователи, повечето от които дори не подозират истинските му мотиви – да обяви власт на чистокръвните магьосници над всички немагични същества.В опит да осуети плановете на Гринделвалд, Албъс Дъмбълдор се обръща към Нют, бившият му студент в „Хогуортс“, който се съгласява да помогне отново, без да осъзнава опасностите, които предстоят. Обичта и лоялността дори между най-верни приятели и семейство са поставени на изпитание в този така разединен магьоснически свят.
Българското издание на книгата на Дж. К. Роулинг „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ включва превод на пълния сценарий на филма с участието на познати и нови магически създания и герои.

Прочетете още

epa05632893 British novelist, screenwriter and film producer, J.K. Rowling attends the European Premiere of 'Fantastic Beasts and Where Tto Find Them' at Leicester Square in London, Britain, 15 November 2016. The movie opens in British cinemas on 18 November.  EPA/HAYOUNG JEON

„Икабог“ на Дж. К. Роулинг безплатно на български език

Писателката реши да подари приказката на семействата у нас и по целия свят заради ограниченията, …