Начало / Любопитно / Домашни библиотеки, които вдъхновяват

Домашни библиотеки, които вдъхновяват

Красиви, оригинални или пък просто функционални – карат ни да мечтаем как ще подредим в тях и любимите си книги

08193337_jyzzhuzsdvpsup

Мебел, ама с душа

Така можем да определим накратко библиотеката вкъщи. Като че ли времената на секциите, които пълнехме с книги, отдавна отминаха. Сега пък да видиш хубава библиотека по мебелните магазини е повече от сложно. Друг тип предпочитания изместиха този артикул от най-продаваните. Но остава възможността да си направите сами проект. Нашите вдъхновения и за това могат да послужат!

Домът става различен

Това е първото нещо, което ще се промени у вас, ако библиотеката е оригинална. Изведнъж жилището ви се оказва с много повече стил и характер. Превръща се в мястото, което ви зарежда. Видът или големината му в наши дни също са престанали да бъдат проблем. Защото правите ъгли могат да бъдат заместени от всякакви чупки. С една цел: библиотеката да е прекрасна!

Разпалва желанието да четем

Това е допълнителен ефект, но съществува :) Хубавата домашна библиотека може да впечатли и вашите познати. Ако обичате ефектните мебели, да ви превърне в книжен плъх. Сега идва и най-хубавият сезон за нещо такова – безценни са дните, прекарани с книга у дома. Точно до уникалната ви библиотека!

b71df1_8c198c60c61e45749df95d71a75fce27_mv2_d_2274_1500_s_2

Един пример и много снимки

Понякога всъщност библиотеката изпълнява специално задание – като тази в дома на Шинсуке Фуджи. На японеца му писнало да подрежда изпопадалите книги след всяко земетресение в Шиниошида. Използвал наклонената стена на дома си и изградил така да се каже антиземетръсна библиотека :)

Конструкцията от дърво и бетон е от пода до самия таван, като под него мъжът създал и Слънчев салон – място за четене, гледане на телевизия и изобщо, забавление и почивка.

Наклонената библиотека на Шинсуке кара човек да се размечтае, но вижте още няколко прекрасни варианта, които съчетават любовта към книгите и запомнящия се дизайн ведно.

Домашни библиотеки и вдъхновение сподели Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Must-See-Maastricht8-e1564138398897

Книжарница се крие в една от църквите на Маастрихт

Храмът крие днес необикновена енергия Навремето тук имало доминикански орден, но духът е запазен и …