Начало / България / Една забавна книга за едни щастливи хора

Една забавна книга за едни щастливи хора

214015_bКакво си представяте, когато чуете Дания? Малка северна страна, покрита със сняг, където хората често ги убиват… Дълги, тъмни зими, маринована херинга и Лего. Журналистката и типична лондончанка Хелън Ръсел ще разбие клишетата за тази всъщност толкова толерантна, равноправна и щастлива нация. След като пред нея се открива възможност да живее една година в Дания, тя веднага започва да проучва малката скандинавска държава. Представата ù за мрачно и студено място е разбита и тя се впуска в щателно и задълбочено изследване, което обхващa всички сфери на живота в страната. И открива нещо удивително: най-щастливото място на земята не е Дисниленд, а Дания.

Със страхотно чувство за хумор Хелън ни въвлича в датската култура, но и в личната си, изпълнена с емоционални моменти история, която завършва с най-неочакван, но силно желан резултат. Каква е формулата за техния успех? Дали викингите се раждат щастливи или се научават да бъдат такива? Хелън решава, че има само един начин да разбере: ще даде шанс на Дания за една година и ще се опита да разкрие рецептата за очарователния живот по датски.

От грижата за децата, образованието, храната и интериорния дизайн, данъците, сексизма и странното влечение към изгаряне на вещици, „Така го правят датчаните“ (изд. „Ера“) е забавно и трогателно пътешествие, което ни припомня, че тайната на щастието обикновено се крие в простите неща.

И че все пак датчаните не винаги го правят по-добре!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

db6c211cec5d15950d2931f45030a607

Водещите датски книжарници затварят врати

Веригата Arnold Busck не издържа на кризата с COVID-19 Книготърговецът изпрати съобщение до медиите, в …