На фокус
Начало / Критика / Психопатичен удар

Психопатичен удар

212918_bЯна АНДРЕЕВА, Хеликон Съборна

Познаваме Джилиан Флин благодарение на „Не казвай сбогом“ – идеалната история за онези от нас, които в известна степен се отказаха от екстремното безсилие, което е Никълъс Спаркс, но все още не са готови за ужаса на Стивън Кинг. Докато обвързваше неконвенционални, но секси отношения със шокираща мистерия, Флин стана любим автор на мнозина. А „Отворени рани“ ще разбие всички ваши стереотипи за идеален трилър.

Камий Прийкър е „резачка“. На 13 години тя издълбава думата „невероятно“ над пъпа си. На 29 г., „изчезва“ лъсва на шията ù.  През изминалите години тя гравира целия си епидермис от брадичката с викове за помощ.
Журналистката Камий е принудена да се върне в родния си град в Мисури, за да разследва две ужасни убийства. Докато се шляе наоколо, тя става свидетел на доста странни случки, водещи я към истинския убиец.
Флин рисува страхотна цялостна картина, изпълнена със загатване на подробности, разбиващи диалог и монолог, сливане на улики.  Нещо повече – тя предлага ужасяващо, сърцераздирателно прозрение в тъмнината на живота на жените ù: степфордският синдром на отчаяните съпруги.
Любители на психологическите загадки, копнеещите за мистерии и обикновените книжни червеи ще се радват да се ровят в тънкостите на героите от романа. Това е книга, която НЕ трябва да пропускате.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

2019_IT-Cover-2_124852732_222423831-2000x1270

Продължението на „То” обявено за брутално

Първите мнения за филма са повече от противоречиви Премиерата на филма по романа на Стивън …