Начало / Критика / Зайко иска да чете

Зайко иска да чете

Яна АНДРЕЕВА, Хеликон Съборна

213022_bЧитателският клуб на Зайко“ от Ани Силвестро е новото бижу на издателство „Фют“. Това е една от най-красивите и интересни книжки за най-малките читатели, която съм виждала.
Историята на Зайко е завладяваща. През лятото всеки ден той минава покрай градската библиотека и наблюдава как госпожицата с очилата чете книжки на децата в градинката. Каква приятна възможност за малкия дългоушко! Той се скрива в храстите и любопитно слуша всички истории. Представя си, че изкачва планини, че е капитан на кораб, че управлява приказно царство. И всичко това благодарение на книгите и историите, които крият.
Настъпва есента и за голямо зайково съжаление госпожицата пренася четенето на закрито – в библиотеката. Ами сега? Как ще слуша вълшебните ù приказки малкият любопитко?
За щастие скокливото зайче е изключително изобретателно и досетливо. Стремежът му към онова вълшебно място, ухаещо на хартия и приключения, кара Зайко да върши лудории с едничката цел – да се докосне до света на книгите.
Хрумва му една колкото налудничава, толкова и гениална идея как да „нахлуе“ в библиотеката и да стане редовен читател. Защото книгите са опиат, а четенето е радост!
Четенето създава дом навсякъде. Затова и новият дом на пухкавия горски обитател бавно се пренася в библиотеката. А какво ще се случи там, побързайте да разберете благодарение на тази прекрасно илюстрована от Татяна Мей – Уис книжка! Подарете я на дете или зарадвайте себе си. Историята е запленяваща!

20180521_091657Снимка Яна Андреева

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

laylashappiness28

Илюстрациите правят детската книга необикновена

Подбрахме за вас няколко заглавия, за които тепърва ще се говори Хубавите детски книги са …