Начало / Критика / Зайко иска да чете

Зайко иска да чете

Яна АНДРЕЕВА, Хеликон Съборна

213022_bЧитателският клуб на Зайко“ от Ани Силвестро е новото бижу на издателство „Фют“. Това е една от най-красивите и интересни книжки за най-малките читатели, която съм виждала.
Историята на Зайко е завладяваща. През лятото всеки ден той минава покрай градската библиотека и наблюдава как госпожицата с очилата чете книжки на децата в градинката. Каква приятна възможност за малкия дългоушко! Той се скрива в храстите и любопитно слуша всички истории. Представя си, че изкачва планини, че е капитан на кораб, че управлява приказно царство. И всичко това благодарение на книгите и историите, които крият.
Настъпва есента и за голямо зайково съжаление госпожицата пренася четенето на закрито – в библиотеката. Ами сега? Как ще слуша вълшебните ù приказки малкият любопитко?
За щастие скокливото зайче е изключително изобретателно и досетливо. Стремежът му към онова вълшебно място, ухаещо на хартия и приключения, кара Зайко да върши лудории с едничката цел – да се докосне до света на книгите.
Хрумва му една колкото налудничава, толкова и гениална идея как да „нахлуе“ в библиотеката и да стане редовен читател. Защото книгите са опиат, а четенето е радост!
Четенето създава дом навсякъде. Затова и новият дом на пухкавия горски обитател бавно се пренася в библиотеката. А какво ще се случи там, побързайте да разберете благодарение на тази прекрасно илюстрована от Татяна Мей – Уис книжка! Подарете я на дете или зарадвайте себе си. Историята е запленяваща!

20180521_091657Снимка Яна Андреева

Прочетете още

243428_b

Книгата е приятелство, напомня нова детска серия

Поредица за безстрашни малки читатели Дъждовният клуб има тези дни първа среща с българските деца …