Начало / Свят / Вижте трейлъра на новия сериал за Корморан Страйк

Вижте трейлъра на новия сериал за Корморан Страйк

Tom-Burke-and-Holliday-Grainger-to-star-in-BBC-mini-series-Strike-The-Silkworm„C.B. Strike“ – така се казва новият сериал от 7 епизода, посветен на героя на Дж. К. Роулинг Корморан Страйк. Премиерата на първата част на продукцията на CINEMAX се очаква на 1 юни, а останалите епизоди ще се излъчат в 6 поредни петъка, съобщава сайтът Bookriot. Това е американската версия на сериала, след като английската такава вече се радва на интерес на Острова.

Роулинг публикува първата книга от криминалната си поредица „Зовът на кукувицата“ през 2013 г. (2014 г. в България) под псевдонима Робърт Галбрейт. Това беше опит да започне начисто в нов жанр, необременена от очакванията на почитателите на поредицата за Хари Потър. Три месеца след излизането на книгата във Великобритания самоличността й беше разкрита, но тя продължи да публикува под същия псевдоним. Така се родиха „Копринената буба“ (2014) и „В служба на злото“ (2016).

Сега Корморан Страйк ще се появи и на малкия екран в съвместна продукция с ВВС. Седемте епизода са адаптация и на трите книги, като на „Зовът на кукувицата“ са отделени първите три части, а на останалите два романа – още по две. В ролята на Корморан Страйк влиза английският актьор Том Бърк, а партньорката му Робил Елакот ще бъде изиграна от Холидей Грейнджър.

 

Прочетете още

epa05632893 British novelist, screenwriter and film producer, J.K. Rowling attends the European Premiere of 'Fantastic Beasts and Where Tto Find Them' at Leicester Square in London, Britain, 15 November 2016. The movie opens in British cinemas on 18 November.  EPA/HAYOUNG JEON

„Икабог“ на Дж. К. Роулинг безплатно на български език

Писателката реши да подари приказката на семействата у нас и по целия свят заради ограниченията, …

2 Коментари

  1. Здравейте,
    хубаво е, че обръщате внимание на историята за Страйк, защото за съжаление много хора не знаят за новата поредица, а е много интересна. Искам обаче да уточня, че сериалът не предстои, а вече излезе (екранизациите по „Зовът на кукувицата“ и „Копринената буба“ излязоха миналата година, а „В служба на злото“ беше тази), но явно превеждате статиите си от американски сайтове, затова сте се объркали.
    „C.B. Strike“ е американското заглавие и именно в САЩ там сериалът се „очаква“. Зрителите във Великобритания и други европейски държави вече го гледаха, а феновете на Страйк в България (да, има и такива, макар да не са толкова, колкото на другата поредица на Роулинг) трябваше да потърсят други, не съвсем легални начини да го видят, но се надявам скоро и някоя българска телевизия да го излъчи.

    Поздрави!