Начало / Свят / Бил Гейтс и дъщеря му са почитатели на Джон Грийн

Бил Гейтс и дъщеря му са почитатели на Джон Грийн

gates-greenДъщерята на милиардера Бил Гейтс Фийби явно е наследила любовта на баща си към четенето, отбелязва сайтът Geekwire. В скорошна публикация в блога на основателя на Майкрософт двамата споделят общо ревю на „Костенурки до безкрая“ на Джон Грийн.

Гейтс редовно споделя мнението си за различни книги и препоръчва това, което му е допаднало, също така публикува и сезонни списъци – най-добри четива за плажа или за Коледни подаръци. В споменатата публикация той разкрива, че дъщеря му Фийби е превърнала цялото семейство в почитатели на Грийн. „Чел съм няколко негови книги и всичките ми харесаха, последната не прави изключение“, пише Гейтс.

Bill-and-Phoebe-Gates_August-2017_Courtesy-Gates-Family-630x518Преди няколко години Гейтс и семейството му срещат Грийн по време на официално събитие в Ню Йорк и писателят разкрива на Фийби това, което днес е сюжет на „Костенурки до безкрая“. Той се завърта около изчезналия милиардер Ръсел Пикет и гимназистката, която се опитва да открие следите му. Ученичката, наречена Аза Холмс, страда от обсесивно-компулсивно разстройство, а от публикацията в блога на Гейтс разбираме, че и дъщеря му се бори с този проблем. Фийби явно намира общи черти и с героя Дейвис от романа, който е син на изчезналия милионер.

„Никоя друга книга не е успявала да улови толкова добре чувството да живеят в сянката на наследството на друг“, пише Фийби и още: „Книгата показва Дейвис, опитващ се да открие собствената си идентичност извън славата и богатството на баща си. И въпреки че става дума за много различни взаимоотношения, аз познавам стремежите му, които са част от моя живот“.

Прочетете още

bill-gates-summer-books

Бил Гейтс препоръчва книги за лятото

Сред заглавията няма леки четива, както изтъква самият милиардер Бил Гейтс се слави като един …