Начало / Свят / Бил Гейтс и дъщеря му са почитатели на Джон Грийн

Бил Гейтс и дъщеря му са почитатели на Джон Грийн

gates-greenДъщерята на милиардера Бил Гейтс Фийби явно е наследила любовта на баща си към четенето, отбелязва сайтът Geekwire. В скорошна публикация в блога на основателя на Майкрософт двамата споделят общо ревю на „Костенурки до безкрая“ на Джон Грийн.

Гейтс редовно споделя мнението си за различни книги и препоръчва това, което му е допаднало, също така публикува и сезонни списъци – най-добри четива за плажа или за Коледни подаръци. В споменатата публикация той разкрива, че дъщеря му Фийби е превърнала цялото семейство в почитатели на Грийн. „Чел съм няколко негови книги и всичките ми харесаха, последната не прави изключение“, пише Гейтс.

Bill-and-Phoebe-Gates_August-2017_Courtesy-Gates-Family-630x518Преди няколко години Гейтс и семейството му срещат Грийн по време на официално събитие в Ню Йорк и писателят разкрива на Фийби това, което днес е сюжет на „Костенурки до безкрая“. Той се завърта около изчезналия милиардер Ръсел Пикет и гимназистката, която се опитва да открие следите му. Ученичката, наречена Аза Холмс, страда от обсесивно-компулсивно разстройство, а от публикацията в блога на Гейтс разбираме, че и дъщеря му се бори с този проблем. Фийби явно намира общи черти и с героя Дейвис от романа, който е син на изчезналия милионер.

„Никоя друга книга не е успявала да улови толкова добре чувството да живеят в сянката на наследството на друг“, пише Фийби и още: „Книгата показва Дейвис, опитващ се да открие собствената си идентичност извън славата и богатството на баща си. И въпреки че става дума за много различни взаимоотношения, аз познавам стремежите му, които са част от моя живот“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

the-stand-stephen-king-marilyn-manson-1178076-1280x0

Мерилин Менсън получи роля в сериал по Стивън Кинг

„Сблъсък” ще се появи догодина със знака на CBS Режисьор на продукцията ще е Джош …