Начало / България / Калин Донков – поет на март в Столична библиотека

Калин Донков – поет на март в Столична библиотека

stolichna-biblioteka_new-750x500.croppedЕдин от големите съвременни български поети ще се представи на 28 март (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката. За него ще говори неповторимата Екатерина Йосифова, която също беше поет на месеца (за февруари) и с която го свързва не само поезията, но и дългогодишно приятелство. Входът е свободен, а книгите на Калин Донков ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” до края на месец март. Заповядайте!

655-402-pisateliat-kalin-donkov-e-redoven-kolumnist-na-v-segaКалин Донков е роден на 2 декември 1941г., израства в Плевен. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил в Националното радио и Националната телевизия, както и в много периодични издания. Интерес сред читателите намират неговите поредици „Частен случай“, „Ранни мемоари“, „Нерви и утехи“. Поезията му е превеждана на английски, руски, френски, испански, полски, чешки, словашки, словенски, сръбски, украински, гръцки, арабски, пенджабски и др. Проза — на руски и чешки. По стиховете му са създадени песни, по някои прозаични творби — филми и пиеси.

Книги с лирика:
„Априлски хълмове“, „Внезапна възраст“,„Риза за ближния“, „Неизбежен човек“, „Животът е последен“, „Очевидец на съдбата“, „Незабрава“, „Пази се от сърцето“, „Събуди ме вчера“, „Елегии и тържества”, „Ето я нощта”.

Книги с проза:
„Частен случай“, „Ранни мемоари“, „Тъгувайте в почивен ден“, „Сърца в неизбежна отбрана“, Нерви и утехи“, „Разговори от изпуснатия влак“, „Други думи”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ORIGINAL-ivan_vazov_v_spomen_za_mayka_si-01

Записките на Вазов разтваряме в чест на 170-годишнината му

Отбелязваме юбилея на 9 юли 2020-а „Из бележника на поета” се казва изложбата, която Столична …