Начало / Свят / Шон Пен написа книга и разлюби актьорството

Шон Пен написа книга и разлюби актьорството

zx860y484_947319Дебютният роман на актьора разгневи крайни феминистки още преди да са го прочели

Шон Пен признава, че „от известно време“ не е влюбен в актьорството и не желае да бъде част от Холивуд, в интервю пред американската телевизия Си Би Ес.

„Да играеш пред камерата може да е страхотно упражнение, когато работиш с добри актьори, режисьори и сценаристи. Но вярвам ли, че има някаква трайна стойност? Може би мога да намеря някакви интелектуални аргументи, но у мен вече няма любов към актьорството“, каза Пен, носител на два оскара за главна мъжка роля.

Междувременно Пен е напът да представи дебютния си роман Bob Honey Who Just Do Stuff  („Боб Хъни, който просто прави неща“), който според издателите е зареден с много алегории. Наред с историята за водопроводчик, превърнал се в убиец с чук, в творбата на Пен се откриват препратки и закачки както към настоящия американски президент, така и към движението #MeToo.

Още преди да се е появила, книгата вече има и противници. Медиите припомниха, че през 80-те години Пен бе обвинен във физическо насилие срещу тогавашната си съпруга Мадона, което тя оттегли, а след това и отрече.

„По темата за насилието над жени никой няма нужда от мнението на мъж, още повече насилник, независимо дали обвинението срещу него е паднало или не“, гласеше един от по-крайните коментари в сайта mashable.com.

„Знаете ли, някои хора ще си вземат книгата, други – не. Струва ми се, че едни наистина ще я харесат, а други ще я намразят. И това всъщност обобщава всичко, което искам да кажа“,  заяви актьорът.

Материалът е от http://www.ploshtadslaveikov.com