Начало / Свят / Маркъс Зюсак издава нова книга след 13-годишна пауза

Маркъс Зюсак издава нова книга след 13-годишна пауза

Gallery_ALC-Markus-Zusak-03

Ако сте фенове на „Крадецът на книги“, тази новина ще ви зарадва неимоверно. След 13 години тишина, последвала излизането на бестселъра му, чакането най-накрая свърши – новата книга на Маркъс Зюсак е готова и ще бъде на англоезичния пазар на 9 октомври. Романът е със заглавие „Bridge of Clay“ и ще бъде издаден от „Рандъм Хаус“.

Книгата разказва историята на братята Дънбар – пет малки момчета, принудени да се грижат сами за себе си след смъртта на майка си и изчезването на баща си. Точно, когато смятат, че са взели живота си в ръце, изчезналият родител се връща и ги моли да му помогнат да построи мост в нищото. Клей е единственият брат, който иска да се впусне в новото предизвикателство, но до колко далеч е готов да стигне, за да построи и мост за членовете на семейството си?

„Bridge of Clay“ е първата книга на Зюсак след „Крадецът на книги“, който през 2013 година бе и екранизиран с Джефри Ръш и Емили Уотсън. Успехът на романа му спечели статут на съвременна класика и се превърна в истински хит. Предишния му роман – „Аз съм пратеникът“ пък донесе на автора си наградата за детска книга на Литературния съвет на Австралия, както и куп други престижни отличия. Всичко това кара почитателите му да тръпнат в очакване на следващия хит.

Според „Ню Йорк Таймс“ писателят работи върху „„Bridge of Clay“ цели 10 години, още преди да завърши „Крадецът на книги“. Идеята за сюжета пък се родила, когато Маркъс бил едва на 19. „Мога да пиша тази книга до смъртта си. И пак няма да е такава, каквато си я представя“, казва Зюсак за авторитетния вестник. „Все пак, мисля, че вложих сърцето си в и се чувствам задължен да видя какво ще се получи. Надявам се и хората да открият това в книгата“, казва още писателят.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!