Начало / Свят / „Децата на капитана“ – новата книга на Мария Дуеняс

„Децата на капитана“ – новата книга на Мария Дуеняс

maria_duenas„Децата на капитана“ („Las hijas del capitán“) е името на новата книга на световно известната испанска писателка Мария Дуеняс, съобщава иберийското издание Ел Конфиденсиал и допълва, че 500 000 копия от творбата ще бъдат по книжарниците на Испания и Латинска Америка на 12 април.

В нея Дуеняс се обръща към иберийските изселници в Ню Йорк от началото на ХХ век и по-специално към населението на Четвърта улица, скрита между Седмо и Осмо авеню. В този квартал протича животът на почти 40 000 имигранти от всички кътчета на Испания, които през 30-те години на миналия век се опитват да се преборят за по-добър живот в големия град.

В този свят започва своето пътешествие и малката гостилница „Капитанът“ на Емилио Аренас о Малага. След неочакваната му смърт дъщерите му поемат бизнеса. Притиснати от обстоятелствата и борбата за оцеляване, красивата Виктория, буйната Мона и талантливата Лус преминават сред небостъргачи, сънародници, страсти, противници, приключения и трансформацията на локала в нощен клуб. В своите приключения сестрите срещат и реални исторически личности, белязали Манхатън в тази епоха.

„Децата на капитана“ разказва историята на три млади жени, които прекосяват океан и търсят съдбите си след светлините на Ню Йорк. На 600 страници Дуеняс разказва как испанските имигранти преплитат съдбата си с тази на един от световните градове. Предишните романи на Дуеняс й спечелиха славата на една от най-превежданите съвременни испански писателки с над 35 езика, на които милионите копия на книгите й завладяват читателите.