Начало / Свят / Стивън Кинг обяви втора книга през 2018 г.

Стивън Кинг обяви втора книга през 2018 г.

Author-Stephen-King-via-Facebook-800x430Спи ли изобщо Стивън Кинг, питат се напоследък почитателите на Краля на ужаса, който преди дни обяви, че през 2018 г. ще издаде не една, а две книги. Второто заглавие през настоящата година ще носи името „Elevation“, ще е с обем 144 страници и ще бъде публикувано на 30 октомври, съобщава SyFy и напомня, че през май от печат ще излезе „The Outsider“.

Подобно на предишни негови творби, и в „Elevation“ действието ще се развива в Касъл Рок. Според издателя творбата е „необичайна и разтърсваща история за човек, чиято мистериозна скръб обединява малкото градче“. Официалният интернет сайт на автора разкрива малко повече: „Въпреки че Скот Кери не изглежда по-различен от всеки друг човек, той постоянно губи тегло. Всъщност странното е, че той тежи абсолютно еднакво с или без дрехи, независимо колко тежат те. Скот не иска да бъде закачан, най-вече не иска другите да се занимават с него и има доверие единствено на д-р Боб Елис“.

В малкия Касъл Рок, където се развива действието в някои от най-значимите истории на Кинг, Скот се впуска в битка с лесбийките от съседната къща, чието куче редовно си върши работата на неговата морава. Едната от жените е дружелюбна, а другата – студена като лед. И двете работят в новооткрития им ресторант, но жителите на Касъл Рок не искат да имат нищо общо с еднополовата семейна двойка и мястото не върви на добре. Когато осъзнава трудностите им, Скот се опитва да помогне. Нетипичният им съюз, ежегодното състезание по тичане и мистериозната му скръб изкарват най-доброто от хората, задълбали в най-лошото у себе си или у другите. „Elevation“ звучи повече като магически реализъм, за разлика от типичните за Кинг ужаси и напомня донякъде за „Зеленият път“. И е пълна противоположност на „The Outsider“, чиито синопсис вече говори за пълен и мрачен контраст.

Двете книги очертават нова тенденция – на две заглавия, едното голям роман, а другото – по-кратка творба или сборник с разкази. И въпреки че не всичко, написано от Кинг, е шедьовър, всяка негова книга поне си заслужава четенето. И 2018 г. ще докаже, че Кралят на ужаса съвсем на планира намаляване на темпото.

Прочетете още

241189_b

В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, …