Начало / Свят / Стивън Кинг обяви втора книга през 2018 г.

Стивън Кинг обяви втора книга през 2018 г.

Author-Stephen-King-via-Facebook-800x430Спи ли изобщо Стивън Кинг, питат се напоследък почитателите на Краля на ужаса, който преди дни обяви, че през 2018 г. ще издаде не една, а две книги. Второто заглавие през настоящата година ще носи името „Elevation“, ще е с обем 144 страници и ще бъде публикувано на 30 октомври, съобщава SyFy и напомня, че през май от печат ще излезе „The Outsider“.

Подобно на предишни негови творби, и в „Elevation“ действието ще се развива в Касъл Рок. Според издателя творбата е „необичайна и разтърсваща история за човек, чиято мистериозна скръб обединява малкото градче“. Официалният интернет сайт на автора разкрива малко повече: „Въпреки че Скот Кери не изглежда по-различен от всеки друг човек, той постоянно губи тегло. Всъщност странното е, че той тежи абсолютно еднакво с или без дрехи, независимо колко тежат те. Скот не иска да бъде закачан, най-вече не иска другите да се занимават с него и има доверие единствено на д-р Боб Елис“.

В малкия Касъл Рок, където се развива действието в някои от най-значимите истории на Кинг, Скот се впуска в битка с лесбийките от съседната къща, чието куче редовно си върши работата на неговата морава. Едната от жените е дружелюбна, а другата – студена като лед. И двете работят в новооткрития им ресторант, но жителите на Касъл Рок не искат да имат нищо общо с еднополовата семейна двойка и мястото не върви на добре. Когато осъзнава трудностите им, Скот се опитва да помогне. Нетипичният им съюз, ежегодното състезание по тичане и мистериозната му скръб изкарват най-доброто от хората, задълбали в най-лошото у себе си или у другите. „Elevation“ звучи повече като магически реализъм, за разлика от типичните за Кинг ужаси и напомня донякъде за „Зеленият път“. И е пълна противоположност на „The Outsider“, чиито синопсис вече говори за пълен и мрачен контраст.

Двете книги очертават нова тенденция – на две заглавия, едното голям роман, а другото – по-кратка творба или сборник с разкази. И въпреки че не всичко, написано от Кинг, е шедьовър, всяка негова книга поне си заслужава четенето. И 2018 г. ще докаже, че Кралят на ужаса съвсем на планира намаляване на темпото.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3649513

Русия ще остане без книги от Нийл Геймън и Стивън Кинг

Двамата писатели ще откажат да подновят правата Стивън Кинг се радва на огромна популярност на …