На фокус
Начало / Любопитно / Стивън Кинг се извини за свое изказване

Стивън Кинг се извини за свое изказване

Писателят предизвика възмущение с безразсъдна своя шега относно инцидент, в който загина един човек.

Stephen Edwin King 1

Стивън Кинг се извини, че е нарекъл смъртоносна катастрофа между камион и влак, превозващ републикански законодатели „карма“.
Авторът призна, че в пристъп на „безрасъдство“ е написал в Туитър шега за сблъсъка, при който загина един човек, а друг беше сериозно ранен в селските райони на Вирджиния.
Неговият пост веднага предизвика възмущение в социалните мрежи, като коментарите му бяха наречени „подли“ и „глупави“.

Десетки републикански членове на Конгреса, в това число и председателят на парламента Пол Райън, пътували от Вашингтон до Западна Вирджиния. Техният влак блъснал камион за боклук, който пресичал железопътната линия. Шофьорът на камиона бил сериозно ранен, а един пътник загинал.

virginia-train-crash

На следващия ден Кинг, изявен критик на президента Доналд Тръмп, пише в Туитър: „Влакът на републиканците, на път за луксозен курорт, удари камион за боклук. Моят приятел Ръс нарече случилото се „карма“. След като получава критики за своето изказване, Кинг добавя: „Разбира се, съжалявам, че шофьорът на камиона умря. Това беше един безразсъден коментар от моя страна, за който ще се извиня, ако е необходимо. Трябва да се отбележи, че онези републикански политици, които могат да бъдат безчувствени, когато гласуват, незабавно излязоха да помогнат.“
Журналистът Пиърс Морган, който е сред мнозината, гневни на първоначалния туит на писателя, отвръща: „Един човек загина в тази катастрофа, проклетнико“. Други казват, че ще обмислят бойкот на книгите на Стивън Кинг заради коментарите му.
Причината за железопътната катастрофа в Крозет се разследва. Влакът „Амтрак“ пътувал с около 60 мили в час, когато ударил камиона.

Източник „Индипендънт“, превод Яна Андреева, „Хеликон-Съборна“

Прочетете още

232982

Кралят на ужасите стана на 76

Името му все така е гаранция за бестселъри Стивън Кинг навършва 76 на 21 септември – …