На фокус
Начало / Свят / Семейна библиотека с 10 000 книги? Защо не

Семейна библиотека с 10 000 книги? Защо не

whatleyoneМелба и Тед Уотли от Остин, Тексас имат домашна библиотека с 10 000 книги, съобщава сайтът Bookstr. Самото помещение е с площ 2400 квадратни метра и е свързано с дома им с коридор. Библиотеката е проектирана от професор Карлос Хименес от университета Райс, има сводести тавани и десететажни рафтове. Но най-важното е съдържанието й от 10 000 заглавия.

Когато съпругът Тед решил семейството да се премести в родния му град Остин, Мелба се постарала да осигурят максимално добри условия за себе си и за огромната си колекция от книги. Тед преподава история и затова с такива издания допринася най-много за общата им страст. Мелба пък е почитател на древногръцката история, но също така притежава и много художествени романи и книги, посветени на изкуството. Общата им страст обаче се оказала толкова мащабна, че се нуждаели от отделна сграда.

А ако и вие искате един ден да се сблъскате с нуждата да строите цяла сграда за книжната колекция, направете първата крачка днес – започнете да събирате томчета, за да натрупате подобно богатство.

Прочетете още

Snimek-obrazovky-2023-06-27-v-8.07.33

Президентска библиотека отвори врати в Прага

Колекцията е стогодишна Библиотеката носи името на първия чехословашки президент – Т. Г. Масарик. Тя …