Начало / Свят / Джордж Клуни ще играе в „Параграф 22“

Джордж Клуни ще играе в „Параграф 22“

Baylen, Liz –– ENVELOPE COVER STORY FOR JANUARY 13, 2009. DO NOT USE PRIOR TO PUBLICATION BEVERLY HILLS, CA – JANUARY 4, 2010: George Clooney, of "Up in the Air," is photographed on January 4, 2009. ( Liz O. Baylen / Los Angeles Times )

Телевизионната мрежа Хулу ще продуцира поредната филмова адаптация, този път за малък екран, на литературната класика „Параграф 22“. Това съобщава сайтът Bookstr и допълва, че като нейн режисьор, продуцент и участващ с главна роля ще видим Джордж Клуни. Сценарият е на Люк Дейвис и Дейвид Мичод, а втори режисьор е Грант Хеслой. Очаква се снимките на адаптацията да започнат тази година, а дата на премиерата все още не е обявен.

Класиката на Джоузеф Хелър „Параграф 22“ е издадена през 1961 г. и това няма да е първото й филмиране. Романът разказва различни събития в контекста на Втората световна война, а името му се е превърнало в нарицателно за ситуация без изход. Очаква се Джордж Клуни да влезе в ролята на полковник Каткарт, описан от Хелър като „хитър, преуспяващ, немарлив, нещастен тридесет и шест годишен мъж, който ходеше тромаво и искаше да бъде генерал“.

Прочетете още

1986

Джоузеф Хелър: Не е необходимо да се образоват хора, които не поставят под въпрос нищо

Днес, 1 май, се навършват 92 години от рождението на американския писател Джоузеф Хелър. Най-известната …