Начало / Любопитно / „Марвел” и „ДиСи Комикс” обединяват сили в борбата с тормоза на жени онлайн

„Марвел” и „ДиСи Комикс” обединяват сили в борбата с тормоза на жени онлайн

Все още е трудно да си жена в онлайн пространството, осмелила се да навлезе в сфера, която много мъже смятат, че им принадлежи по право, например света на комиксите. Въпреки това, жените в индустрията упорито следват мечтите си и постигат невероятни резултати.ил.2.марвел

Редакторката на комиксите на „Марвел” Хедър Антос публикува в Туитър снимка, на която тя и няколко колежки пият млечни шейкове. Снимката е направена в памет на наскоро починалата тяхна колежка, издателката Фло Стейнбърг.

След което Хедър е залята от сексистки съобщения от онлайн тролове. Според тях такава снимка показва как феминистките опитват да завземат индустрията чрез подобна пропаганда. ил.3.дисикомикс

Когато атаките стават по-сериозни, Антос получава разбиране не само от приятелките си от „Марвел”, а и от създатели на комикси от цялата индустрия. Те ѝ показват обичта и подкрепата си. Отправят различни съобщения във виртуалното пространство към всички, които мислят, че жените нямат място в комиксите.

ил1.комиксТака се популяризира хаштагът „Направи ми млечен шейк” (#MakeMineMilkshake), с който фенове и артисти показват подкрепата си към жените в професията и към жените супергерои. Дамите от „ДиСи Комикс”, въпреки че компанията е основен конкурент на „Марвел”, също се включват в кампанията със своя групова снимка, вдъхновена от „Жената чудо“.

Превод: Кристина Цонева, по материали от „Индипендънт”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

369735373_677910344383759_48496001817277129_n

Три комикса за хубаво начало на учебната година

Забавни са и пълни с весели моменти 15 септември дойде, а по традиция малките ученици …