Начало / България / Фотоконкурсът „Моята домашна библиотека“ – за очи на ценители

Фотоконкурсът „Моята домашна библиотека“ – за очи на ценители

Напоследък вместо описание правим снимка. Поради липса на време или за убедителност, понякога щом думите не стигат да разкажем това, което трябва „око да види, ръка да пипне“.

За очи на ценители е фотоконкурсът „Моята домашна библиотека“ и за ръце на късметлии. Защото първите три снимки с най-много гласове ще получат ваучери за 100, 70 и 50 лв. Още една поощрителна награда – ваучер за 50 лв. ще донесе и четвърта снимка! А ние от „Хеликон“, стоейки по цял ден пред книжарските рафтове, ще сме най-доволни да надникнем в домашните ви библиотеки, за да си сверим часовника, да им се порадваме, пък и мъничко да ревнуваме!

Фотоконкурсът е в разгара си. Минете една прахосмукачка по книгите или оставете патината на времето да ги покрие с чар, но така, че да се виждат!

biblioteka

Може да е истински музеен експонат библиотеката в някой панелен комплекс, кой знае… Е, по-често срещана е подобна гледка:

8f24da9131ffaec54d5b6bedf769b441

Дори да е с лекотата, вложена от съвременен дизайнер на детски конструктор или да носи масивното минало на дърводелец от соца, самата мебел няма значение. Важно е също качеството на снимката, а не количеството на книгите. Не прекалявайте с домашни любимци и сувенири за колорит. Знаем, че някои хора цял живот влизат в библиотека като в храм, други я третират като пудриера. Още Цицерон е казал – „Дом, лишен от книга, прилича на тяло без душа“. Разкрийте ни вашата!

До 22 юни може да изпращате снимки на:

https://www.facebook.com/helikon.bg/app/451684954848385?brandloc=DISABLE&app_data=dlt-1

Желаем ви успех!

Прочетете още

ben-white-qDY9ahp0Mto-unsplash

10 начина децата да четат повече

Най-обикновени хитрости могат да привлекат вниманието им към книгите Учените отдавна са казали колко е …