Начало / Свят / Откраднаха предистория на Хари Потър, писана на картичка

Откраднаха предистория на Хари Потър, писана на картичка

3428Неозаглавена предистория на „Хари Потър”, написана върху пощенска картичка от Дж. К. Роулинг, е била открадната в Бирмингам. Историята от 800 думи, написана върху лист с формат А5, беше продадена на благотворителен търг за 25 000 паунда през 2008 г.

В периода между 13 и 24 април тя е била открадната заедно с бижута с взлом от частен имот. Местната полиция призовава за информация с надеждата, че истинските фенове на Хари Потър ще се отзоват. „Единствените хора, които биха купили този уникален предмет, са истинските фенове на Хари Потър. Апелираме всеки, който види или получи оферта за историята, да се свърже с нас”, призова местният полицейски началник Пол Джоунси. В Туитър пък авторката му призова последователите си да не се изкушават да купят картичката, ако им бъде предложена.

Предисторията беше сред творби, дарени от редица автори като Себастиан Фолк и Дорис Лесинг, за благотворителен търг в подкрепа на преодоляването на дислексията чрез литература. Действието в кратката творба на Роулнг се развива преди раждането на младия магьосник и представя баща му Джеймс Потър и кръстника му Сириус Блак още тийнейджъри. Те се сблъскват с двама мъгълски полицаи след като прекаляват със скоростта с моторите си, но успяват да избягат на метли.

Прочетете още

50

50-те най-продавани тийн книги в „Хеликон“ през 2018-а

Класацията показва най-важното – младата публика има много причини да е в книжарницата Големият печеливш …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *